Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Meteoroloji alarm verdi! İşte şiddetli sağanak beklenen iller

Meteoroloji alarm verdi! İşte şiddetli sağanak beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Kasım hava tahmin raporunu yayımladı. Kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış, İstanbul ve birçok bölgede hayatı olumsuz etkilerken, yeni hafta için yeni uyarı geldi. İl il hava durumu...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji alarm verdi! İşte şiddetli sağanak beklenen iller
KAYNAK: Haber Merkezi

Ülkemiz genelinde hava çok bulutlu seyrederken, özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Çankırı, Şanlıurfa çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağış Durumu:
Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak olarak karşımıza çıkacak; İç Anadolu'nun yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Sıcaklık Değişimi:
Kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte sıcaklığın hissedilir derecede azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu:
Kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli rüzgarlar beklenirken, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nda kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Batı Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:
Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara Bölgesi:
İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde çok bulutlu hava hakim olacak, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağış görülecektir.

Ege Bölgesi:
Parçalı bulutlu bir hava beklenirken, bölge genelinde yağış beklenmiyor.

Akdeniz Bölgesi:
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilen Akdeniz Bölgesi'nde doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi:
Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, Niğde, Kayseri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yağmurlu, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi:
Çok bulutlu havanın etkisi altında, bölge genelinde yağışlı bir hava bekleniyor. Kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar ve yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:
Bölge genelinde (Amasya ve Çorum hariç) çok bulutlu havanın hakim olacağı, genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in doğusunda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi:
Bölge genelinde (Malatya hariç) çok bulutlu havanın etkili olacağı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğusunda kuvvetli, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Bölge genelinde çok bulutlu havanın etkili olacağı, doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Mardin ve Diyarbakır çevrelerde kuvvetli, Batman ve Siirt çevrelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de tedavi görecek Gazzeliler için uçak gönderildi

Türkiye'de tedavi görecek Gazzeliler için uçak gönderildi