Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Meme kanserinde ürküten rakamlar

Meme kanserinde ürküten rakamlar

Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, 2018 yılında dünya genelinde görülen 18.1 milyon kanserin 2 milyon 88 bininin meme kanseri olduğunu, Türkiye'de ise her yıl 30 bin meme kanseri teşhisi konulduğunu söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meme kanserinde ürküten rakamlar


Prof. Dr. Alihan Gürkan, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2004 yılında ekim ayını meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlediğini söyledi. Her yıl ekim ayında meme kanseri konusunda etkin farkındalık çalışmaları yapıldığına değinen Prof. Dr. Alihan Gürkan, meme kanserinde erken tanı ve tedavinin önemini vurguladı. Meme kanserinin dünya genelinde kadınlarda en çok görülen kanser türü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gürkan, 2018 yılında dünya genelinde 18.1 milyon kanser vakasının 2 milyon 88 bin kadarını meme kanserinin oluşturduğunu kaydetti.

 

TÜRKİYE'DE HER YIL 30 BİN YENİ TEŞHİS

 

Prof. Dr. Alihan Gürkan, meme kanserinin Türkiye'de de kadınlarda en çok görülen vaka türü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gürkan, Türkiye'de her yıl 30 bin  meme kanseri teşhisi konulduğunu belirtti.

 

SİGARA, OBEZİTE VE GENETİK FAKTÖRLER

 

Genç yaştaki hastalarda da meme kanseri riskiyle karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Gürkan, sigara kullanımı, obezite ve genetik faktörlerle kanser riskinin arttığını söyledi. Ailede anneanne, anne ve teyzede meme kanseri teşhisi konulmuşsa genç kızlarda da meme kanseri riskinin artacağını ifade eden Prof. Dr. Alihan Gürkan, meme kanseri tedavisinde erken tanının önemine dikkati çekti. Sigara kullanımının azaltılması veya tamamen bırakılması, yine kilo kontrolünün meme kanseri riskini olabildiğince en aza indirebildiğini söyleyen Prof. Dr. Gürkan, 40 yaş ve üstü kadınların yılda en az 1 kez, 50 yaş ve üstü kadınların ise yılda en az 2 defa doktora giderek test yaptırması gerektiğini belirtti.

 

. DHA 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çocuklar için ‘Kukla Tiyatrosu’ geliyor

Çocuklar için ‘Kukla Tiyatrosu’ geliyor