Zirai ilaç kullanmayı bırakıp dağdan topladığı kekikleri
kaynatarak, pekmezle karışım hazırlayan çiftçi İrfan Ateş, serasındaki
karpuzları hazırladığı karışımla buluşturarak, kekik aromalı karpuz üretti.
30-40 yıl önce yenilen karpuzların tadıyla eş değer bir ürün ortaya çıkardığını
belirten İrfan Ateş, “Kardeşimin kanser hastalığına yakalanması beni kekik
aromalı karpuz üretimine teşvik etti. Zirai ilaçlarda kanser yapabildiği için
ben az kazanayım sıkıntı yok yeter ki ürünüm doğal olsun dedim. Kekik aromalı
karpuz yaptım” dedi.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloluk Mahallesi’nde yaşayan çiftçi İrfan Ateş, çok sevdiği kardeşini kanser hastalığından dolayı kaybedince vatandaşın zirai ilaçsız karpuz yemesi için kollarını sıvadı. 10 yıllık bir çalışma sonucunda son 2 yıldır istediği tadı tutturan Ateş, dağlardan topladığı kekikleri kaynatıp pekmezle buluşturuyor. Ardından damıtma sistemi ile kekik sularını karpuzlara veriyor. Ürettiği ürünlerin 30-40 yıl önceki karpuzların aroması ile bir olduğunu söyleyen Ateş, karpuzları kestiğinde evin içerisinin parfüm gibi koktuğunu söylüyor. Sadece Antalya içinde evlere servis ve gel al şeklinde hizmet veren kekik aromalı karpuz üretici İrfan Ateş, Türkiye geneli ve Yurt dışından da ürüne çok fazla talep olduğunu ama gönderme şansının olmadığını belirtti. Kekik aromalı karpuzlar ise seradan market fiyatına 8 TL’ye satılıyor.
“VATANDAŞ LEZZETLİ ÜRÜN YEMELİ”
“KARPUZU KESİNCE EVİN İÇİ PARFÜM GİBİ KOKUYOR”
Karpuzu kesince evin içerisinin parfüm gibi koktuğunu
söyleyen İrfan Ateş, “Şuan sattığım karpuz 40 sene önce yenen karpuzun tadında.
İnternet ortamında da satışlarımız başladı. Karpuzculuk baba mesleği. 10 yıl
mücadele ettim. Son 2 yıldır eski karpuzların tadını tutturdum. Güzel bir aroması
var. Bu karpuzu kesince evin içi parfüm gibi kokuyor” şeklinde konuştu.
“HASTALAR ŞİFASINI BULACAK”
Kekiğin şifa olduğuna vurgu yapan Ateş, “1 Nisan
geldiğinde dağdan kekikleri topluyorum, kaynatıyorum. Pekmez alıyorum, pancar
melezi alıyorum. Karpuza bunları veriyorum. Ürünü az alıyorum. Az olsun tatlı
olsun. Kekikli yapınca hasta şifasını bulacak. Bu karpuzun içerisinde komple
kekik var. Mis gibi kekik kokuyor diye aldanmayalım ama kekiğin aroması var”
dedi.
“YETER Kİ ÜRÜNÜM DOĞAL OLSUN”
Ürünün az ama doğal olmasından yana olduğunu söyleyen
Ateş, “Kardeşimin kanser hastalığına yakalanması beni kekik aromalı karpuz
üretimine teşvik etti. Zirai ilaçlarda kanser yapabildiği için ben az kazanayım
sıkıntı yok yeter ki ürünüm doğal olsun dedim. Kekik aromalı karpuz yaptım. Bu
karışım her sebzeye verilebilir sadece karpuza değil” diye konuştu.
“ÜRÜN AZ AMA TATLI”
Kekik aromalı karpuzu yemek isteyenlerin ulaşmasını
söyleyen Ateş, “Biz karpuzu 8 TL’ye market fiyatına satıyoruz. Karpuz seram 2
dönüm. Buradan normalde 10-15 ton karpuz çıkar. Ben buradan 3-4 ton karpuz
çıkartıyorum. Az alıyorum ama tatlı ürün alıyorum. Mayıs ayında karpuz satışına
başlıyoruz. Satışlarımız Antalya içerisinde devam ediyor, evlere serviste
yapacağız. Yurt dışına kadar istiyorlar ama gönderme şansım yok. Toptan
satışımız yok, bayilik bile isteyen oluyor. Sadece karpuzu yemek isteyen bana
ulaşsın” ifadelerini kullandı. (İHA)