Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Hatay’da dayanışma Rüzgâr Gülü Projesi ile sürdürülüyor

Hatay’da dayanışma Rüzgâr Gülü Projesi ile sürdürülüyor

Dayanışma Gönüllüleri tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay’da düzenlenen Rüzgar Gülü Sanat Projesi etkinliğine sanatçı Cengiz Bozkurt ve Erdal Güney katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay’da dayanışma Rüzgâr Gülü Projesi ile sürdürülüyor

Depremin ilk günlerinden bugüne deprem bölgesinde dayanışmayı sürdüren Dayanışma Gönüllüleri, çocukların ve gençlerin haftalar süren emeğiyle oluşturulan rüzgar gülleriyle yıkıntıların arasında “Hatay’ı yeniden umutla kuracağız, rüzgar gülleri umudumuz olacak” sanat etkinliğini düzenledi. Etkinlikte, rüzgar gülleri geniş bir alana yerleştirildi ve “kaybettiğimiz canlar için rüzgar gülleri umut ile dönecek” mesajı verildi. Resim öğretmeni Ercan Yılmaz’ın katkıları ile gerçekleştirilen sanat etkinliğine, sanatçı Cengiz Bozkurt ve Erdal Güney de katıldı. Sanatçı Erdal Güney etkinlikle ilgili şunları söyledi: 

"YENİ BİR HAYAT KURMA ÜMİDİNİ VAR EDİYORUZ"

"Sanat hayata dair bir katlanma emaresi bize ulaştırabilir. Aslında kurmuş olduğu bir yaşamsal sistemle ilgili olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır bu bölgede ve İskenderun'da yapılagelen, Dayanışma Gönüllüleri’nin yapmış olduğu bu çalışma, bir arada olma hikayesi, aslında bir arada yaşama ve bilinçle ilgili bir şey. Dayanışmanın, yardımlaşmanın ötesinde başka fikri bir zemini var ve bunu bir araya geldiğimiz zaman ürettiğimiz o pratik içinde yeni bir hayat kurma ümidini var ediyoruz. Ben de bu ümidi var eden bütün arkadaşlara, bu çabaya ve bu iradeye saygı duyuyorum ve onlara çok sevgi ve saygımı iletiyorum." 

"BÖYLE BİR SANATSAL ÇALIŞMA HER ŞEYDEN DAHA FAZLA ŞEYİ İFADE EDER"

Cengiz Bozkurt da Hatay'daki etkinlikle ilgili şöyle konuştu: 

"Dördüncü, beşinci günden itibaren buradayız. Bir sürü şeyi beraber yaşadık. Fazla söze gerek yok. Ne olduğunu ne yaşandığını, nelerin yapıldığını, nelerin yapılmadığını gayet iyi biliyorsunuz. Bazen susmak, sessizlik, böyle bir sanatsal çalışma her şeyden daha fazla şeyi ifade eder. Katılan herkese, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tac*z iddiası Meclis’te

Tac*z iddiası Meclis’te