Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Geliyor gelmekte olan! İstanbul'a lapa lapa kar geliyor

Geliyor gelmekte olan! İstanbul'a lapa lapa kar geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a karın 10-11 Ocak tarihlerinde yağacağını belirtti. Sistemler değişmezse, bu dönemde kentte kar yağışı bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geliyor gelmekte olan! İstanbul'a lapa lapa kar geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Prof. Dr. Orhan Şen, 10-11 Ocak tarihlerinde İstanbul'u etkisi altına alacak soğuk hava dalgasıyla ilgili CNN Türk'e yaptığı açıklamalarda, mevcut hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirtti. Şen, önümüzdeki günlerde 10 - 11 Ocak civarında bir soğuk hava dalgasının beklediğini ve bu durumun İstanbul'da kar yağışına neden olabileceğini ifade etti. Hava sıcaklıklarının 5 - 6 derece düşeceğini öngören Şen, eğer sistemler değişmezse İstanbul'da kar yağışının gerçekleşeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Orhan Şen'in sözlerine göre, kış mevsimi gecikmiş olsa da, uzun bir süre devam edeceği ve Ocak ile Şubat aylarında daha belirgin bir şekilde hissedileceği vurgulandı. Şen, 2023'ün en sıcak yılı olmasının bu durumla ilgisi olmadığını, kışın etkisini göstereceğini söyledi. Küresel ısınma ile ilgisi olmayan bu durumun, 2 yıl önceki gibi yoğun bir kar yağışına neden olabileceğini belirtti. Şen, kar yağışının şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde daha net bir şekilde açıklayacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. Orhan Şen, soğuk hava dalgasının tahminlerine göre, 10 Ocak akşamı gibi başlayarak Perşembe-Cuma günlerine kadar İstanbul'u etkileyeceğini ve hafta sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Son olarak, bu hava sisteminin ilerleyen günlerde Anadolu'ya kayacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kim Jong-un ABD ve Güney Kore'ye Sert Uyarıda Bulundu: Ezici Bir Darbe ile Yok Ederiz

Kim Jong-un ABD ve Güney Kore'ye Sert Uyarıda Bulundu: Ezici Bir Darbe ile Yok Ederiz