Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Af yasası çıkacak mı?

Af yasası çıkacak mı?

Ünlü hukukçu Ersan Şen, Türkiye'nin 100'cü yılı olmasından dolayı genel af çıkmasını beklediğini söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Af yasası çıkacak mı?

Hukukçu Ersan Şen Sözcü TV'de Bomba Bir İddia Ortaya Attı

Türkiye'nin önde gelen hukukçularından Ersan Şen, Sözcü TV canlı yayınında çarpıcı bir açıklama yaparak, genel af konusunu gündeme taşıdı. Şen, 29 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla genel af beklentisi içinde olduğunu belirterek, "Şunu net söyleyebilirim ki, 29 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti bir af düzenlemesi görecek" dedi.

Af Kapsamı ve Anayasa Mahkemesi Süreci

Şen, af konusunu detaylandırarak, "Af çıkacak ben size söyleyeyim. Ancak özel bir af olacak, genel veya 3. tip ceza indirimi şeklinde olabilir. Ancak bu düzenleme tüm suçları kapsamayacak ve muhtemelen Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak. Af düzenlemesinin kapsamının genişleyip genişlemeyeceği ise belirsiz, geçmişte Rahşan Affı gibi örnekleri yaşandı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Önceki Açıklamaları

2023 yılının ilk haftalarında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya gelerek, genel af konusuyla ilgili soruları yanıtlamıştı. Bozdağ, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde herhangi bir infaz yasası düzenlemesinin gündemde olup olmadığı sorusuna, "Herhangi bir infaz düzenlemesi çalışması yok" ifadelerini kullanmıştı.

Hukukçu Ersan Şen'in iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın önceki açıklamaları arasındaki bu çelişki, genel af konusundaki tartışmaları daha da derinleştirmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!