Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam 82 Yaşındaki Cevriye Teyze İkinci Kez Çeyizini Hazırlamak İçin Kolları Sıvıyor

82 Yaşındaki Cevriye Teyze İkinci Kez Çeyizini Hazırlamak İçin Kolları Sıvıyor

Tokat'ta düzenlenen el sanatları kursları, geçmişten kalan el işçiliği ürünlerini günümüz tarzına uyarlayarak yeni nesillere ilham veriyor. DETAYLAR...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
82 Yaşındaki Cevriye Teyze İkinci Kez Çeyizini Hazırlamak İçin Kolları Sıvıyor
KAYNAK: İHA

Tokat'ın Gülbahar Hatun Hanımlar Kültür ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen el sanatları kursu, kadınların geleneksel el işçiliğini modernize ederek çeyizlerin hazırlanmasına olanak sağlıyor. 82 yaşındaki Cevriye Polat gibi katılımcılar, uzun yılların birikimiyle sandıklarında saklanan eski el işçiliği ürünlerini günümüze uyarlayarak genç kuşaklara ilham veriyor.

A W157989 03

Gülbahar Hatun Hanımlar Kültür ve Yaşam Merkezi'nde El Sanatları Kursu

Tokat Belediyesi Gülbahar Hatun Hanımlar Kültür ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen el sanatları kursuna katılan kadınlar, geçmişten kalan el işçiliği ürünlerini modernize etme fırsatı buluyorlar. Bu kursa katılan 82 yaşındaki Cevriye Polat, uzun yıllar boyunca sakladığı iğne oyası ve diğer el işleriyle dolu sandığını açarak, çeyizini günümüz tarzına uyarlıyor ve diğer kursiyerlere örnek oluyor.

"Kızlarımı Görürsem İyi Olacağım Deyip Geliyorum"

El işçiliğiyle uzun yıllar ilgilenen 82 yaşındaki Cevriye Polat, kurs hakkında şunları söyledi: "Arkadaşlarım da yeni başlamışlar. İyi işler çıkaracaklar. Kursa gelmekten keyif alıyorum. Eve gelirken kızlarımı görürsem iyi olacağım diyerek buraya geliyorum."

A W157989 02A W157989 07

"Eski Çeyizleri Değerlendiriyoruz"

Halk eğitim merkezlerinde 23 yıldır öğretmenlik yapan Ayşe Sırma, genellikle öğrencilerin sandıklarda sakladıkları eski çeyizleri değerlendirdiklerini belirtti. Sırma, "Annelerden ve ninelerden kalanları günümüze uyarlıyoruz. Eski işlemeleri değerlendiriyoruz. Bu, aile bütçelerine ufak da olsa katkı sağlıyor. Öğrenciler kendi harçlıklarını çıkarabiliyorlar. Elimizden geldiğince, öğrencilerin eski işlemelerini değerlendirmelerini sağlıyoruz" dedi. Emekli olduktan sonra el sanatları kursuna katılan Ayşe İroç ise iki senedir bu kursa katıldığını ve sandıkta kalan eski işlemeleri kızı için değerlendirdiğini söyledi.

A W157989 05

Bu tür kurslar, geleneksel el işçiliğini modernize ederek yeni kuşaklara aktaran ve kadınların sosyal etkileşimlerini güçlendiren bir ortam sunuyor. Değerli eski işlemeler, bu kurslar aracılığıyla unutulmaktan kurtuluyor ve yeni nesillere aktarılıyor.

A W157989 06

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de eski eşi tarafından silahla öldürülen cenazesini kadınlar taşıdı

Mersin'de eski eşi tarafından silahla öldürülen cenazesini kadınlar taşıdı