Sosyal paylaşım sitesi facebook’taki çarpıcı bir kampanya var..
Eskişehir’de yapımı tamamlanmakta olan stadyuma ‘Es Es Arena’ adının verilmesine karşı çıkan Eskişehirliler, stadı adının ‘Eskişehir Atatürk Stadı’ olmasını istiyor..
Kampanya katılım yüksek…
Görünen o ki Eskişehirli hemşerilerim, stada Atatürk’ün isminin verilmesinde ısrarcı.
Eskişehir’de kentlilik bilinci yüksek, üçüncü üniversite için gün sayan eğitim düzeyi de yüksek olan Eskişehir’de dayanışma en üst düzeydedir..
Ben Eskişehir’in bu işten galip çıkacağını ve yenisi açıldıktan sonra yıkılıp, bir bölümüne AVM açılacak olan emektar stadın adını verilmesini sağlayacaklarını inanıyorum..
‘Eskişehir Atatürk Stadı’ çok yakışır Eskişehir’e..
Eskişehir ile Antalya bu stat ismi konusunda aynı sıkıntıyı yaşıyor.
Taşıyıcı kolonları çürüdüğü için ‘Maç oynamaz’ rapor verilerek boşaltılan Antalya Atatürk Stadı’nın yıkımı sürüyor..
49 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Antalya Atatürk Stadı’nın adının 33 bin kişilik yeni stada verilmemiş olması hem üzücü, hem de düşündürücü..
AKP iktidarının Atatürk isminden rahatsız olduğu biliniyor..
Ders kitaplarından bile Atatürk’ün adını çıkaran, ilkelerini silmek, unutturmak için her yolu ve yöntemi belirleyen AKP’liler, lafa gelince mangalda kül bırakmazlar, Atatürk sevgisinden söz ederler ama, adını silmeyi de sürdürürler.
Antalya’da yapılan yeni stadyuma ‘Antalya Arena’ adı verildi, Antalyalıların ‘Atatürk Stadı olsun’ çağrılarına kulak tıkadılar..
AKP iktidarında bir arena modası başladı..
Bilinçli olarak başlatıldı, çünkü Antalya’daki gibi pek çok il ve ilçede statların adı ‘Atatürk’..
Atatürk adını silmek için ‘arena ‘ uyanıklığını yapıyorlar.
Sadece stadyumlar için değil bu durum..
Dün Çallı Kavşağı’nda bir örneği yaşandı Atatürk adını silmek, unutturmak adına..
CHP’li Büyükşehir Belediyesi döneminde yapılan görkemli Atatürk Heykeli, asma köprülü kavşak projesi için kaldırıldı.
Çallı’da Atatürk heykelini kaldırmadan da proje uygulanması mümkündü diyor uzmanlar..
Ayrıca da Mevlana Kavşağı’nda olduğu gibi asma köprülü kavşak projesinde mühendislik hatası olduğunu söylüyorlar..
Bunları niçin mi yazıyorum ?
Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi de olan İnşaat Mühendisleri Odası(İMO)Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz’un şu çarpıcı sözleri yüzünden..
“Öğrencilerimize mühendislik hatası olarak Mevlana Kavşağı’nı gösteriyoruz”
MKE PİL FABRİKASI MÜJDESİ
Antalya kent merkezinde akciğer konumunda olan, nefes almamızı sağlayan mekan sayısı bir elin parmaklarını bile bulmuyor..
Antalya Ticaret Borsası’nın büyük fedakarlık yaparak ranta kurban edilmesini önlediği Vakıf Zeytinliği, rantın elinden müthiş bir dayanışma ve mücadele ile kurtarılan ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün alkışlanacak çabalarıyla halka açılan Dokuma Fabrikası ve MKE Pil Fabrikası alanı kaldı elimizde..
Vakıflar Zeytinliği ve Dokuma Fabrikası’nın kurtarılması ne kadar önemliyse MKE Pil Fabrikası’nın durumu da o kadar önemliydi..
İlk adımı MHP’li Kepez Belediyesi eski Başkanı Mehmet Atay atmıştı..
Atay, MKE Pil Fabrikası alanını kent parkı yapmak için kolları sıvamış, dönemin belediye başkanları, siyasi partiler. Sivil toplum kuruluşları ve Antalyalılar büyük destek vermişti..
Bürokrasi yüzünden Atay, amacına ulaşamadı..
Arazisinin belediyeye tahsisi gerçekleşmedi..
2007 yılında satışa çıkarılan fabrikanın arazisi stratejik konumu nedeniyle daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na tahsis edilmişti..
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dünkü meclis toplantısında müjdeli haberi verdi, MKE Pil Fabrikası arazisinde büyük bir park yapılacağını söyledi.
Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi’nde bulunan MKE Pil Fabrikası arazisinin imar planında yeşil alan göründüğünü, plan değişikliğinin söz konusu olmadığını belirterek, “ Belediye ve şahsımın görüşü büyük bir park olarak değerlendirmektir” dedi.
Dokuma Fabrikası ile birlikte değerlendirildiğini düşünmek bile insanı heyecanlandırıyor..
Harika bir şey olur Antalya için, çevre için ve gelecek kuşaklar için.,.