Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Son Dakika SON DAKİKA: Yeni bir ittifak mı geliyor? AKP, DSP ziyareti sonrası detaylar açıklandı...

SON DAKİKA: Yeni bir ittifak mı geliyor? AKP, DSP ziyareti sonrası detaylar açıklandı...

Binali Yıldırım, DSP'yi ziyaret etti. İki partinin olası bir ittifak kurabileceği yönündeki söylentiler bu ziyaret ile tekrar gündeme geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SON DAKİKA: Yeni bir ittifak mı geliyor? AKP, DSP ziyareti sonrası detaylar açıklandı...

Türkiye, yaklaşan seçimlere doğru adım adım ilerliyor. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere kısa bir süre kala, siyasi gündem oldukça hareketli. İttifaklar ve parti kararları yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylarının açıklanmasının ardından, gözler milletvekili aday listelerine çevrildi. Cumhur İttifakı ortağı MHP, ortak liste kararı almayarak kendi aday listesiyle seçimlere katılma kararı aldı. Dün ise MHP, milletvekili aday listesini yayınladı.

Bu gelişmelerin ardından, AKP'den DSP'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleşti. Binali Yıldırım ve Ömer Çelik, DSP genel merkezine gittiler. Bu ziyaretin amacı ve detayları henüz netlik kazanmamış olsa da, siyasi çevrelerde bir sürpriz olarak karşılandı.

Öte yandan, seçimlere doğru partilerin kampanyaları hız kazandı. Seçim beyannameleri ve vaatleriyle seçmenlerin karşısına çıkan siyasi liderler, halkın desteğini kazanmak için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Siyasi gündem, seçimlere kadar daha da yoğunlaşması beklenen gelişmelerle dolu.

BİNALİ YILDIRIM ZİYARET SONRASI KONUŞTU

Binali Yıldırım DSP ziyareti sonrası, görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"DSP ile aynı hassasiyetlere sahip olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Yapılacak bu seçimler ülkemizin bölgede hükümranlığının ve güçlü yapısının devamıyla emperyal hedeflerin bir çekişmesi niteliğinde olacağını öngörüyoruz. Dış çevrelerde ortaya konan bir hakikat bu. Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye, sayın genel başkana ve arkadaşlarına ilettik. Kendileri değerlendirip ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur."

"OLASI BİR İTTİFAK"

Yıldırım  gazetecilerden gelen "ittifak kurulacak mı?" yönündeki bir soruyu şu şekilde cevapladı;

"14 Mayıs seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Teşekkür ediyoruz ziyaret için. Sayın Yıldırım ve Sayın Çelik DSP'nin birikimlerinin yeni dönemde TBMM'ye taşınması yönündeki görüşlerini bizlerle paylaştı. 14 Mayıs seçimleri terörden tamamen arınmış, ekonomik kalkınmasını yeniden planlamış, tam bağımsız Türkiye'nin yeniden inşası için bir vesile olacaktır.  Yerli ve milli değerleri kendilerinden bile önde tutanlarla küresel emperyalizmin taşeronları arasında bir seçim olacak. DSP, Türk devletlerine ve Türk milletine hizmet için ilkeli bir duruşla yoluna devam edecek. DSP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması, devlet düzeninde istikrarın bozulmaması, dış mihrakların tertipleriyle Türkiye'de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacak. "

KILIÇDAROĞLU İLE AKSAKAL DÜN AKŞAM GÖRÜNMÜŞTÜ 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, vatan ve bayrak gibi değerlerin DSP için çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Kıbrıs ve mavi vatan konularının da önemine dikkat çeken Aksakal, 14 Mayıs seçimlerinin kadim Türk devleti ile küresel emperyalist yapılar arasında bir seçim olduğunu belirtti.

Aksakal, Cumhuriyetimizin 100 yıllık geçmişiyle hesaplaşma hayalleri kuranlara karşı DSP'nin Türk milletinin hassasiyetiyle karşılık vereceğini söyledi. Aksakal'ın açıklamaları özellikle HDP'ye yönelik sert eleştiriler içeriyordu ve bu eleştiriler gündemde yer bulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gündem olan etiketlerin tasarımcısı gözaltında!

Gündem olan etiketlerin tasarımcısı gözaltında!