Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Son Dakika Depremzedelerin fatura borçları silindi!

Depremzedelerin fatura borçları silindi!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; depremde evi veya iş yeri hasar alan veya yıkılan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçları affedildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremzedelerin fatura borçları silindi!

Türkiye'deki depremzedelere ilişkin Resmi Gazete'nin 21.03.2023 tarihli sayısında yayımlanan kararda, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri veya işyerleri yıkılan ya da ağır veya orta hasar görenlerin elektrik ve doğalgaz borçlarının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle affedildiği belirtildi. Karar, söz konusu depremzedelerin elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin her türlü dava ve icra takibinin 6 Şubat'a kadar iptalini de içeriyor.

Diğer illerde erteleme

Kararda ayrıca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Nurdağı ve İslahiye'de depremden etkilenen abonelerin elektrik ve doğalgaz faturalarının 31 Mayıs 2023 tarihine kadar erteleneceği ve sadece mesken aboneleri için olmak üzere gecikme cezası uygulanmaksızın altı aylık süre içinde eşit taksitler halinde ödenebileceği belirtiliyor. Erteleme işlemi, elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından abonelerin herhangi bir başvurusuna gerek kalmaksızın gerçekleştirilecek. Kararda errteleme karanının yalnızca konut abonelerini kapsadığı belirtiliyor.

(ANKA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Şimşek, Erdoğan ile görüştü

Mehmet Şimşek, Erdoğan ile görüştü