Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Göz kapağında kene ısırığı kör edebilir!

Göz kapağında kene ısırığı kör edebilir!

Fındık toplama döneminde göz kapağına kene yapışması vakalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar bunun görme kaybına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Göz kapağında kene ısırığı kör edebilir!
KAYNAK: İHA

Son günlerde göz kapağı ve göz çevresine kene yapışması vakalarında belirgin bir artış gözlemleniyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nükhet Zaim, fındık toplama döneminde gözden kaçabilecek kene ısırıklarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Göz Kapağında Kene Isırığı Tehlikesi

Fındık toplama mevsiminde kenelerin göz kapağına yapışmasının tehlikeli olabileceğini belirten Opr. Dr. Zaim, “Kene ısırıkları, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Göz kapağı, kene ısırıkları için riskli bölgelerden biridir ve tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına, hatta görme kaybına yol açabilir” dedi.

Koruyucu Önlemler ve Tavsiyeler

Opr. Dr. Zaim, fındık toplama sezonunda kene vakalarını önlemek için koruyucu önlemler alınmasının önemine vurgu yaptı. “Güneş gözlüğü veya koruyucu gözlük takmak, kenelerin göz kapaklarına ulaşmasını zorlaştırır. Ayrıca, böcek kovucu spreylerin dikkatlice uygulanması ve geniş kenarlı şapka kullanımı koruma sağlar” şeklinde konuştu.

Göz Çevresinde Kene Tespit Edildiğinde Ne Yapılmalı?

Kene ısırıklarının gözde ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çeken Opr. Dr. Zaim, “Kene, göz kapağında uzun süre kalırsa enfeksiyonlara, göz iltihaplarına ve göz dokusunda hasara yol açabilir. Kene ısırığını fark ettiğinizde, vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurmalısınız” dedi.

Kene Çıkarma İle İlgili Uyarılar

Tedavi sürecinin erken başlatılmasının önemini vurgulayan Dr. Zaim, “Kene göz kapağına yapıştıysa, kesinlikle kendiniz çıkarmaya çalışmayın. Yanlış çıkarılması ciddi enfeksiyonlara ve hasarlara yol açabilir. Göz sağlığınızı korumak için gerekli önlemleri ihmal etmeyin” şeklinde uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aydın'da Kipaş Kağıt Fabrikası Yangını 43 Gündür Devam Ediyor!

Aydın'da Kipaş Kağıt Fabrikası Yangını 43 Gündür Devam Ediyor!