Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Çocuk doktorlarından uyarı: El ayak ağız ve uyuz hastalıklarını karıştırmayın

Çocuk doktorlarından uyarı: El ayak ağız ve uyuz hastalıklarını karıştırmayın

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, son günlerde artan vakalarda el, ayak, ağız ve uyuz hastalıklarının karıştırıldığına dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuk doktorlarından uyarı: El ayak ağız ve uyuz hastalıklarını karıştırmayın

Bugünlerde artış gösteren el, ayak, ağız ve uyuz hastalıklarına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, aileleri hastalıkları karıştırmamaları konusunda uyardı. Hastalıkları ayırt etmek için belirtilere dikkat çeken Dr. Çebi, el, ayak, ağız hastalığı ve uyuzun farklı belirtiler gösterdiğini vurguladı.

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi

Uzm. Dr. Çebi, el ayak ağız hastalığındaki kaşıntının beklenen bir durum olmadığını ifade ederken, uyuz hastalığında ise özellikle geceleyin kaşıntının arttığını belirtti. El ayak ağız hastalığının genellikle ateş, iştahsızlık, kırıklık ve boğaz ağrısı ile başladığını açıklayan Dr. Çebi, uyuzda ise aktif döküntü olmasa bile kaşıntıya dikkat çekti.

Uzman, el ayak ağız hastalığına karşı en etkili yöntemin hijyen olduğunu belirtirken, uyuz tedavisinde tüm aile bireylerinin tedavi görmesi, kıyafetlerin 60 derecede yıkanması ve evde ortak eşya kullanılmamasının önemine vurgu yaptı. Dr. Çebi, ailelere, çocuklarda görülen kaşıntılı döküntülerde hekime başvurmanın önemini hatırlatarak, hastalıkların erken teşhis ve tedavi ile kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'ın Rizespor maçı kamp kadrosunu açıkladı

Beşiktaş'ın Rizespor maçı kamp kadrosunu açıkladı