Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katıldı
KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesinde Ak Orda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından karşılandı. Liderlerin aile fotoğrafı çekiminin ardından Erdoğan, zirvenin gerçekleştirileceği salona geçti.

Erdoğan Astana Konuşma

Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'deki olaylara dikkat çekti. 'Filistin'de tüm dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş saldırılar yaşanıyor. Masum çocuklar acımasızca katlediliyor. 7 Ekim'den beri şahit olduklarımızı mazur gösterecek hiçbir kavram yok. Gazze'de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir' dedi.

Ayrıca Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin olarak 'Önceliğimiz insani ateşkesin tesis edilmesidir. Müslüman, Hristiyan, Yahudi fark etmeksizin herkesin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalar üzerine çalıştıklarını' belirtti. Uluslararası bir konferans için zemin oluşturma çabalarının sürdüğünü de ekledi.

Erdoğan ayrıca, 'Büyük Türk ailesinin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türkleriyle hareket etmek hepimizin yükümlülüğüdür' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde yapacağı ikili görüşmelerin de beklendiği aktarıldı. Bu zirve, Türk dünyasının önemli konularının tartışıldığı ve işbirliği fırsatlarının ele alındığı bir platform olarak büyük önem taşıyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nde Haciz Şoku

CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nde Haciz Şoku