Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Politika AKP’li belediyenin 80 milyon TL’lik kamu zararı: 'Belediye beni dolandırdı'

AKP’li belediyenin 80 milyon TL’lik kamu zararı: 'Belediye beni dolandırdı'

Güngören Belediyesi, "Belediye hizmet alanı yapılacağı" gerekçesiyle kamulaştırdığı 5,4 milyon TL değerindeki arsaya konut projesi inşa etti. Ancak arsa sahipleri, belediyeye açtıkları davayı kazandı. Mahkeme, belediyenin arsa sahiplerine 80 milyon TL ödemesine karar verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP’li belediyenin 80 milyon TL’lik kamu zararı: 'Belediye beni dolandırdı'
KAYNAK: Haber Merkezi

AKP'li Güngören Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşı çıkmasına rağmen konut projesi inşa ettiği arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Güngören Belediyesi, 2011'de Gençosman Mahallesi'nde bulunan iki araziyi "Belediye hizmet alanı yapılacağı" gerekçesiyle kamulaştırdı. Ancak daha sonra arazilerin imar planı "konut ve ticaret alanı" olarak değiştirildi.

Plan değişikliğinden sonra AKP'li belediye, araziye "gelir sağlamak için" 96 daire ve 9 dükkân içeren 'Semt Güngören' isimli bir proje inşa etmeye başladı. Tüm itirazlara rağmen konut ve dükkânlar satışa çıkarıldı.

BELEDİYE BENİ DOLANDIRDI

Kamulaştırılan arazinin sahiplerinden biri, AKP'li Güngören Belediyesi'ne karşı 4 Temmuz 2022 tarihinde dava açtı. Dava dilekçesinde, belediyenin 5 milyon 454 bin TL'ye kamulaştırdığı arazi üzerinden yaptığı konut projesinden en az 428 milyon TL gelir elde edeceği belirtildi. 11. Asliye Hukuk Mahkemesi şimdi ise arsaları kamulaştırma kararı ile ellerinden alınan üç kardeşe toplam 80 milyon TL ödemesine hükmetti. Arazinin eski sahibi, isminin açıklanmasını istemeyen bir şekilde belediyeye dava açarak, "Ben yıllarca AK Parti'yi destekledim. Ancak AK Partili Güngören Belediyesi, beni, yani AK Partili bir vatandaşı bu şekilde dolandırmıştır. Bu kıymetli arazi üzerinden milyonlarca lira rant sağlayacaklar" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbulspor Teknik Direktörü Hatayspor maçından sonra açıklamalarda bulundu

İstanbulspor Teknik Direktörü Hatayspor maçından sonra açıklamalarda bulundu