İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projenin öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını güçlendirdiğini ve onları kitapların büyülü dünyasına yönlendirdiğini vurguladı.
Eğitim kalitesini arttırmayı hedefliyoruz
Eğitim kalitesini artırmayı ve öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan "Okuyan Şehir Ağrı Projesi" büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında öğrenciler, aylık olarak okudukları kitap ve sayfa sayısını öğretmenleriyle paylaşıyor. Eylül ve Ekim aylarında il merkezindeki öğrencilerin okuduğu kitap sayısı 223 bin 21, okunan kitap sayfası sayısı ise 14.307.205 oldu. İl genelinde ise öğrencilerin toplamda okuduğu kitap sayısı 622 bin 874 adet, kitap sayfası ise 39 milyon 497 bin 536 olarak gerçekleşti. Bu rakamlar, geçen yıla göre yüzde 13,86'lık bir artışı temsil ediyor.
Tiyatro ve şiir dinleti etkinlikleri olacak
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projenin öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını pekiştiren tiyatro, şiir dinletileri, münazaralar gibi etkinliklerle onları kitapların büyülü dünyasına yönlendiren bir proje olduğunu belirtti. Kökrek, "Okuyan Şehir Ağrı Projesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da devam edecek. İçerisinde kitap okuma, tiyatro, şiir dinletisi, kompozisyon yarışması, münazara yarışması gibi pek çok etkinliği barındıran bu çok boyutlu projede, öğrencilerin okudukları kitapları takip eden öğretmenlere teşekkür ediyorum. Okunan kitap sayısındaki artış beni mutlu ediyor. Ancak bu yetmez, daha iyisi için okumaya ve öğrencilerimizi okumaya teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.
Hem eğlendiren hem de öğreten bir proje
Proje kapsamında öğrenciler, okudukları kitapların içerikleri, yazarları, karakterleri, temaları, mesajları gibi konularda öğretmenleriyle tartışıyor ve kitaplarla ilgili yorumlarını ve eleştirilerini paylaşıyor. Ayrıca öğrenciler, okudukları kitaplarla ilgili tiyatro, şiir, kompozisyon, münazara gibi etkinliklere de katılarak hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Proje sayesinde öğrencilerin okuma becerileri, kelime hazineleri, hayal güçleri, eleştirel düşünme yetenekleri, iletişim becerileri, kültürel farkındalıkları ve genel kültürleri gelişiyor.