Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Magazin Gökhan Çıra'nın kızı devlet korumasına mı alınacak?

Gökhan Çıra'nın kızı devlet korumasına mı alınacak?

Eski futbolcu Gökhan Çıra'nın 2 yaşındaki kızıyla verdiği pozlar sosyal medyada büyük tepki çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gökhan Çıra'nın  kızı devlet korumasına mı alınacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski futbolcu Gökhan Çıra'nın 2 yaşındaki kızıyla verdiği pozlar sosyal medyada büyük tepki çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti. Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi, yapılan inceleme sonucunda bu talebi reddederek çocuğun babasında kalmasına karar verdi.

Bakanlık ve Soruşturma Süreci

Gökhan Çıra'nın kızıyla paylaştığı fotoğraflar sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak soruşturma başlatılmasını ve çocuğun devlet korumasına alınmasını talep etti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da bu talep doğrultusunda soruşturma başlattı ve Gökhan Çıra'nın “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” suçundan ifadesinin alınmasına karar verdi.

Mahkeme Kararının Gerekçesi

Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebini reddetti. Mahkeme, çocuğun mevcut durumda aile sıcaklığı ve bakımına en fazla ihtiyaç duyduğu dönem olduğunu belirtti. Kararda, ailenin maddi ve manevi durumunun çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğu, ailenin uygun ebeveynlik becerilerine sahip olduğu ve hane içinde olumsuz bir durumun bulunmadığı vurgulandı. Ayrıca, çocuğun psikolojik olumsuz etkiler yaşamaması için bakım tedbirinin son çare olarak düşünülmesi gerektiği ifade edildi.

Çocuğun Ailede Kalması Kararı

Mahkeme, sosyal inceleme raporlarının ailenin çocuğun bakımında yeterli çabayı gösterdiğini ve istismar ya da kötü muamele ile ilgili herhangi bir şikayet bulunmadığını ortaya koyduğunu belirtti. Bu nedenle, çocuğun devlet korumasına alınması talebinin reddedilmesine karar verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uykunuz kaçarsa ne yapmalısınız? İşte sağlıklı uykunun püf noktaları

Uykunuz kaçarsa ne yapmalısınız? İşte sağlıklı uykunun püf noktaları