Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Antalya’nın adına yakışan şölen

Antalya’nın adına yakışan şölen

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Yıllardır Yörük şölen ve şenliklerine katılım sağlarım. Hepsinden de keyif almışımdır. Yörüklerin tanışıp kaynaşmaları yönünden önemsediğim şölenlerde, yörelerin kültürel alışkanlıklarını yansıtan görüntülere şahit olduk.

Yörüklerin tanışıp kaynaşmaları konusunda en önemli işaret, yüzyıllar evvel başlayan yörük göçlerinde kabul görmüş bir işaret olan gökkuşağı renklerinden oluşturulmuş keyfiyedir. Göçe kalkmadan önce yapılan kurultaylarda, çeşitli fikirler öne sürülmüş, o anda ortaya çıkan gökkuşağı, yörük beylerinin ilgisini çekmiş ve değişik coğrafyalara dağıldıktan sonra birbirlerini kaybetmemek için kabul gören bir buluş olarak nesiller boyu süregelmiş.

Dünyanın birçok Türk bölgelerinde Türkler çok değişik kutlamalar, panayırlar organize ederler. Son yıllarda en dikkat çeken buluşma Macaristan’da oluyor. Hun Türklerinin günümüz Macaristan’ındaki Sekeller bölgesinde Atilla’nın torunları olarak yaşayan Türk kökenlilerin tertip ettiği dünyadaki Türk halklarının katılımıyla yapılan şölenler çok ilgi çekmekte.

Bu yıl 13-14-15 Eylül tarihinde Antalya büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen Yörük şöleninin benim açımdan çok değerli olduğunu iddia edebilirim. Bir yörük çocuğu olarak belediye başkanımız Muhittin Böceğe, Antalyalılar, Yörükler teşekkür etmeli. Ben de şölenden aldığım haz sebebiyle teşekkür ederim.

Çevre il ve ilçelerden olan katılımların yanı sıra Orta Asya Türklerinden sanatçıları ve folklor ekipleri şölene renk kattı. Antalya’nın ilçe belediyelerinin çadırları dolup taştı. Çok fazla esnafın satış reyonları açtığı alanda, binlerce kişiye dağılan yiyecekler, Antalya’nın gastronomideki etkinliğini de ispatladı.

Sahne alan sanatçılar arasında son zamanlarda adından sıkça bahsedile av. Ali Aksoy meydandaki kalabalıkları coşturdu. Kendisi de yörük olan Ali Aksoy’un besteleri coşkuyla alkışlandı. En çok alkışı Altaylardan Tuna’ya adlı bestesi aldı. Derin manalar taşıyan beste, alandakilerin iştirakiyle coşkulu bir hal aldı.

Vakit geç olduğundan kapanış sanatçısı Tuğçe Kandemir’i izlemeye vaktim olmadı. Yörüklere özgü şarkıları ile Kuvvetli alkışlar aldığı söylendi. Bu arada 3 gün boyunca birçok sanatçının beğenildiğini şölene katılan vatandaşlardan öğrendim.

Sonuç olarak bugüne kadar yapılmış yörük şölenlerine göre fazla etkili bir organizasyon oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültürden sorumlu başkan yardımcısı İsmail Oskay’ın gayretlerini bilen biz gazeteciler, kendisinin başarılı faaliyetlere imza atacağına eminiz.

Hoşça kalın tarihimizin hafızasını taşıyan yörüklerle kalın

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *