Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Kadın Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar

Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar

Gönüllü kadın arama kurtarma ekibi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirdikleri özel tatbikatla afet durumlarına hazır olduklarını gösterdi.

Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 1
/ 8
6 Şubat depremlerinin etkisiyle bölgede sürüklenen felakette, kadın gönüllüler çok sayıda vatandaşın kurtarılmasına öncülük etti.
Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 2
/ 8
Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Arama Kurtarma ekibinde 100 kişilik gönüllü personel bulunuyor. Bu personelin 15'i, belediyenin çeşitli müdürlüklerinde görev yapan cesur kadınlardan oluşuyor. 
Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 3
/ 8
Ekibin AFAD orta seviye arama kurtarma akreditasyonu bulunuyor ve yıl boyunca gerçekleştirdikleri tatbikatlarla afet durumlarına hazırlıklı oluyorlar.
Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 4
/ 8
Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde, kadın gönüllüler enkaz altında kalan birçok vatandaşı kurtararak büyük bir başarı elde etti.
Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 5
/ 8
Osmangazi Belediyesi'nin kadın arama kurtarma ekibi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak yeni bir tatbikat gerçekleştirerek, herhangi bir afet durumunda görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebileceklerini gösterdi. Başarılı çalışmaları ve özverili çabalarıyla takdir toplayan Osmangazi'li kadınlar, her an hazır olduklarını bir kez daha göstermiş oldu.
Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 6
/ 8
Osmangazi Belediyesi Arama Kurtarma ekibine katılan Işılhan Akgün, '10 yıldır arama kurtarma ekibinde görev yapmaktayım. Hemşire olarak medikal kısmında görev alıyorum. Kahramanmaraş depreminde, ekibimizle birlikte enkaz altındaki yaralılara yardım ederek, 112 ekiplerine teslim ettik. İnsanlara yardımcı olmak çok güzel, kadınlar her şeyi başarabilir.' şeklinde konuştu.
Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 7
/ 8
Özlem Suatar, tamamen gönüllü olarak katıldığı ekibin amacının insanlara faydalı olmak olduğunu belirtti. Suatar, 'Doğal afetlerde vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için tatbikatlar yapıyoruz. Her konuda kadınların faydasını gördük. Kadınlar, gönüllü olduktan sonra her şeyi başarabilir.' ifadelerini kullandı.
Kadın gönüllüler hem belediyede çalışıyor hem hayat kurtarıyorlar 8
/ 8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirilen tatbikatın sadece bayan personellerle yapılması, kadınların her alanda başarılı olabileceğine dair güçlü bir mesajı içeriyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi'nde görev yapan kadınlar, belediyenin Afet İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan Arama Kurtarma ekibinde yer alarak, depremler, sel felaketleri ve orman yangınları gibi afet durumlarında kahramanca görev yapıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kumluca Felaketi Yaşadı!

Antalya Kumluca Felaketi Yaşadı!