Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Sosyal medyada olaya müdahale etmediği gerekçesiyle tepki gösterilen vatandaşın engelli olduğu ortaya çıktı

Sosyal medyada olaya müdahale etmediği gerekçesiyle tepki gösterilen vatandaşın engelli olduğu ortaya çıktı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile eşine şiddet uygulayan bir şahsın gözaltına alınmasının ardından, olay anında müdahalede bulunmadığı gerekçesiyle sosyal medyada tepki gösterilen vatandaşın engelli olduğu ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal medyada olaya müdahale etmediği gerekçesiyle tepki gösterilen vatandaşın engelli olduğu ortaya çıktı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşanan dehşet verici olayda, hamile bir kadına uygulanan şiddet, sosyal medyada geniş yankı buldu. 16 Ağustos'ta meydana gelen olay, dini nikahlı eşi Y.A. tarafından sokak ortasında darp edilen S.N.A.’nın yaşadığı anlar cep telefonlarına kaydedildi. Y.A.'nın, elindeki sopayla hamile kadını dövdüğü anlar, çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. Duruma müdahale eden polis ekipleri, saldırganı gözaltına aldı.

Şiddet Uygulayan Kişinin Suç Geçmişi Kabardı

Y.A.'nın yakalanmasının ardından, 18 suç kaydı olduğu bilgisi paylaşıldı. Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırının 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 16.55'te gerçekleştiği ve 16.58'de motorize polis ekiplerinin olaya müdahale ettiği belirtildi. S.N.A.’nın hastanede tedavi edilip taburcu edildiği ve kendisi için "Koruma Kararı" alındığı da vurgulandı. Y.A. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal Medyada Tepki Gösterilen Vatandaşın Engelli Olduğu Ortaya Çıktı

Olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, şiddet anında müdahale etmediği gerekçesiyle eleştirilen ve hakarete uğrayan vatandaşın aslında %60 engelli olduğu anlaşıldı. Omurga rahatsızlığı bulunan Erkan Çiftçi, ankilozan spondilit hastalığı nedeniyle hareket kabiliyetinin kısıtlı olduğunu belirtti. Sosyal medya üzerinden maruz kaldığı eleştirilerden dolayı üzgün olduğunu ifade eden Çiftçi, "14 yaşımdan beri bu hastalıkla mücadele ediyorum. 34 yıldır bu rahatsızlığı çekiyorum. Olay anında yerimden kalkmam mümkün değildi" dedi.

Engelli Vatandaş: “Felç Kalma Riskim Var”

Çiftçi, sosyal medyada yapılan yorumların kendisini derinden etkilediğini belirterek, "Bizim hareketlerimiz çok kısıtlı. Felç kalma riskim var. İnsanlar durumumuzu bilmeden yargıladı. Olayı izlerken hareketsiz kalmak zorundaydım çünkü fiziksel olarak müdahale edebilme şansım yoktu" ifadelerini kullandı. Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Çiftçi, “Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.

Esnaf da Olaydan Etkilendi

Olayın yaşandığı bölgede esnaflık yapan Emel Toplan, şiddet anında yaşananlara tanık olduğunu ve çok üzüldüklerini belirtti. Toplan, "Kadın eşine küfür ederek bu tarafa doğru koştu. Eşi arkasından koşarak onu yere düşürdü ve darp etmeye başladı. Bizler de bu duruma çok üzüldük. Ancak arkadaşımız engelli olduğu için müdahale edemedi. Durumu bilmeyenler tarafından haksız yere linç edildi" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da Afetlere Karşı Güçlü İş Birliği! TRAC ve AKUT ile Protokoller İmzalandı

Alanya'da Afetlere Karşı Güçlü İş Birliği! TRAC ve AKUT ile Protokoller İmzalandı