Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem ÇYDD'den kılıçlı yemin açıklaması: Ali Erbaş'a soruşturma açılmalı

ÇYDD'den kılıçlı yemin açıklaması: Ali Erbaş'a soruşturma açılmalı

Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlı yemin eden teğmenlere destek veren ÇYDD, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a da soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
ÇYDD'den kılıçlı yemin açıklaması: Ali Erbaş'a soruşturma açılmalı
KAYNAK: Haber Merkezi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Harp Okulu mezuniyet töreninde okul birincisi teğmen tarafından mezun olan arkadaşlarına ettirilen yemin metninde yasaya ve hukuka aykırı herhangi bir ifade bulunmadığını belirtti.

"Kılıç, Askerlik Mesleğinin Sembolüdür"

ÇYDD, dünyanın tüm ordularında subay üniformalarında kılıç bulunduğunu ve Türk ordusunun da tören üniformalarında bu sembolü taşıdığını vurguladı. Bu sembolün, askerlik mesleğinin önemli bir parçası olduğunu belirten dernek, "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" şeklindeki ifadenin ulusal bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

"Mustafa Kemal’in Askeri Olmak Suç Mu?"

Dernek, yeni mezun teğmenlerin "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" demelerini ve kendilerini Atatürkçü olarak ifade etmelerini ulusça mutluluk ve gurur kaynağı olarak gördüklerini belirtti. Atatürk'ün Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren benimsediği politika gereği Türk ordusunun siyaset üstü olması gerektiğini vurgulayan ÇYDD, ordunun güncel siyasal tartışmalara dahil edilmemesi gerektiğini ifade etti.

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a soruşturma açılmalı"

ÇYDD, kılıç göstermek gerekçesiyle soruşturma açılmasının yanlış olduğunu ve bu tür soruşturmaların Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik olması gerektiğini savundu: "Kılıç göstermek bir soruşturmaya gerekçe yapılacaksa resmi üniformalarındaki kılıçla yemin eden teğmenlere değil; görevinde ve kıyafetinde kılıcın yeri olmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a ivedilikle soruşturma açılmalıdır." Dernek, kılıçlı üniforma ile yemin eden teğmenlere soruşturma açılmasının hukuki bir yanı olmadığını belirtti. Dernek, Atatürk’ün askerleri ve ulusun evlatları olan teğmenlerin yanlarında olduklarını duyurdu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Kaçak Silah Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

Antalya'da Kaçak Silah Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında Adli İşlem Başlatıldı