Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Videolar Güncel Dev yolcu gemileri rotayı Türkiye'ye çevirdi

Dev yolcu gemileri rotayı Türkiye'ye çevirdi

Uluslararası kruvaziyer şirketleri, İsrail-Filistin çatışmalarının ardından rotalarını Türkiye'nin çeşitli limanlarına çevirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

294 metre uzunluğundaki dev yolcu gemisi, Marmaris Limanı'nda demirledikten sonra yolcularının bir kısmı limandan çıkarak tur otobüslerine binip Dalyan ve turistik mahalle turlarına katılırken, diğerleri ilçe merkezinde ve yat limanında gezintiye çıktı. Gemi yolcuları, "Savaştan dolayı tabii ki üzgünüz, Marmaris bizim için sürpriz oldu ancak burası çok güzel" dedi.

Marmaris Liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Tugay, İsrail'deki olayları takip ettiklerini ve bu tür tatsız olaylar nedeniyle işlerin Türkiye'ye kaymasının mutluluk verici olmadığını belirtti. Güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail limanlarını iptal eden birçok geminin Türkiye'ye yönlendiğini ifade eden Tugay, önümüzdeki günlerde ve Kasım ayı boyunca 7 ila 8 gemi beklediklerini söyledi. Bu gemiler arasında İtalyan, Amerikan ve Alman gemilerinin bulunduğunu belirten Tugay, Marmaris'e gelen gemilerin Doğu Akdeniz çanağında Kudüs ve piramitleri ziyaret ettiklerini ve Türkiye'de Kuşadası'nda Efes'i ziyaret ettiklerini kaydetti.

Tugay, tur gemilerinin rotalarının değişmesinin başlangıçta hareketlilik getireceğini ancak ilerleyen süreçte iptallerle birlikte durumun durgunlaşabileceğini söyledi. Doğu Akdeniz çanağının önemli turistik noktalarını içeren rotaların, uzun vadede bölgedeki gemi trafiğini azaltabileceğini belirterek, bu durumun Türk limanlarına olumsuz etki edebileceğini vurguladı.

Tugay, ekim ayında planlarını değiştiren gemilerin Türkiye'ye yönlendiğini ve bu süreçte Marmaris Limanı'na 7 ila 8 gemi beklediklerini dile getirdi. Bu gemilerin toplamda 15 binin üzerinde ziyaretçiyi Marmaris'e getireceğini belirten Tugay, Türkiye genelinde İsrail rotası iptal edilen gemilerle birlikte önümüzdeki iki ay boyunca 30 ila 40 seferin gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Kaynak:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail ordusu sokaklardan cesetleri böyle toplamaya başladı

İsrail ordusu sokaklardan cesetleri böyle toplamaya başladı