Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Yaşam Cesaret edebilir misiniz? 2 bin 550 rakımda kar banyosu

Cesaret edebilir misiniz? 2 bin 550 rakımda kar banyosu

Iğdır'da bulunan 2 bin 550 rakımdaki Tekelti Dağı'nda dağcı başkan kar banyosu yaptı. Dağcının o anları görenleri hayrete düşürdü.

Cesaret edebilir misiniz? 2 bin 550 rakımda kar banyosu 1
/ 5
Iğdır Ağrı Dağı Arama Kurtarma ve Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Muhammed Akkuş, doğanın zorlu koşullarına meydan okuyarak, 2 bin 550 rakımlı Tekelti Dağı'nda kar banyosu yaptı. Bu olağanüstü deneyimi yaşayan Akkuş, soğuğun vücuda olan faydalarını vurguladı.
Cesaret edebilir misiniz? 2 bin 550 rakımda kar banyosu 2
/ 5
Tekelti Dağı, görünüşüyle dünyanın en büyük ikinci dağı K2 Dağı'na benzerliğiyle dikkat çekerken, Muhammed Akkuş'un soğuk havada gerçekleştirdiği kar banyosu farklı bir manzara oluşturdu. Akkuş, dağ tırmanışının ardından bu cesur hareketiyle dikkatleri üzerine çekti.
Cesaret edebilir misiniz? 2 bin 550 rakımda kar banyosu 3
/ 5
Soğuk havada kar banyosu yapmanın vücuda olan olumlu etkilerini vurgulayan Akkuş, 'Doğadayız, bir kar banyosu yaptık. İnsan vücudunun öyle bir yapısı var ki her türlü hava ve doğa şartına uygundur. İnsan inandığı zaman her şeyi yapabilir çünkü her şey beyinde bitiyor. Sağlıklı yaşamak ve kalmak istiyorsanız doğa sporları yapmaya devam edin.' dedi.
Cesaret edebilir misiniz? 2 bin 550 rakımda kar banyosu 4
/ 5
Soğuk hava ile tanışmanın insanı özgür hissettirdiğini söyleyen Akkuş, 'İlk etapta insan soğuk ile tanıştığı zaman bir ürperti yaşıyor. Daha sonra buna alışıyor ve kendinizi özgür hissediyorsunuz. Alışınca kendinizi çelik gibi hissediyorsunuz. Şu an rüzgâr estiği halde bir şey hissetmiyorum. Eğer hastalanmak istemiyorsanız, sağlıklı kalmak istiyorsanız soğuk ile tanışın' şeklinde konuştu.
Cesaret edebilir misiniz? 2 bin 550 rakımda kar banyosu 5
/ 5
Akkuş'un kar banyosu sırasında arkadaşları da destek olurken, dağcılar Akkuş'u kara yatırıp kar topu attılar. Bu etkinlik, dağcıların doğayla iç içe, sağlıklı bir yaşamı benimsemelerini teşvik etti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın en değerli 11'i açıklandı

Dünyanın en değerli 11'i açıklandı