Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Spor Sporda 2023 böyle geçti!

Sporda 2023 böyle geçti!

2023 Yılında Spor Tarihinde Neler oldu? Tüm detaylar haberimizde...

Sporda 2023 böyle geçti! 1
/ 22
Galatasaray, 2022-2023 Sezonunu Okan Buruk İle Şampiyon Tamamladı Türkiye Süper Lig'i heyecan dolu bir sezonu geride bıraktı. Galatasaray, 23. şampiyonluğuna ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki takım, sezon başında yaptığı dikkat çekici transferlerle adından söz ettirdi. Sezonun ilk bölümünde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Galatasaray, 12. haftada Fatih Karagümrük'ü mağlup ederek başladığı galibiyet serisine devam etti. Ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi mağlup ederek 14 maç üst üste kazanan sarı-kırmızılılar, bu performansla lig tarihinde en fazla maç kazanan takım oldu. Şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan Galatasaray, 30 Mayıs'ta deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Bu zaferle birlikte 4 yıl sonra zirveye çıkan Galatasaray, toplamda 88 puanla sezonu tamamladı. İkinci sıradaki Fenerbahçe 80, üçüncü sıradaki Beşiktaş ise 78 puanla sezonu noktaladı.
Sporda 2023 böyle geçti! 2
/ 22
Fenerbahçe, 10 Yıl Sonra Türkiye Kupası'nda Şampiyon Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Fenerbahçe, 2012-2013 sezonunun ardından 10 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşadı. Michy Batshuayi'nin attığı 2 golle finalde MKE Ankaragücü'nü 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, kupayı müzesine götürdü.
Sporda 2023 böyle geçti! 3
/ 22
Süper Kupa Heyecanı Suudi Arabistan'da Yarıda Kaldı Ancak, 2022-2023 sezonunun Süper Kupa Finali'nde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmasına Suudili yetkililerin izin vermemesi nedeniyle mücadele oynanmadı. İki kulüp, protesto olarak maça çıkmama kararı aldı ve Türkiye'ye döndü.
Sporda 2023 böyle geçti! 4
/ 22
A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'na Katılmaya Hak Kazandı A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası için başarılı bir elemeler dönemi geçirdi. D Grubu'nda Ermenistan, Hırvatistan, Letonya ve Galler ile mücadele eden ay-yıldızlılar, grubu lider olarak tamamladı. Almanya'da düzenlenecek şampiyonada F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve play-off'tan gelecek takımla eşleşti.
Sporda 2023 böyle geçti! 5
/ 22
A Milli Futbol Takımı'nda Montella Dönemi A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük değişikliği yaşandı. Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz'un ayrılmasının ardından, İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella takımın başına getirildi. Montella yönetiminde milliler, 3 maçta 7 puan topladı ve özel maçta Almanya'yı deplasmanda 3-2 mağlup etti.
Sporda 2023 böyle geçti! 6
/ 22
Deprem Sonrası Spor Organizasyonları Erteledi Türkiye, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerle sarsıldı. Deprem, birçok sektörü etkilerken, spor organizasyonları da askıya alındı. Süper Lig'in 23. haftası da deprem nedeniyle ertelendi ve 20 gün sonra oynandı. Depremden etkilenen şehirlere yardım seferberliği düzenleyen spor kulüpleri, taraftarlarını da bu yardıma çağırdı.
Sporda 2023 böyle geçti! 7
/ 22
Faruk Koca, Halil Umut Meler'e Saldırdı Türk futbolu, 2023 yılının son günlerinde istenmeyen bir olayla sarsıldı. MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Koca, tutuklandı ve başkanlıktan istifa etti. Olayın ardından hakemler maça çıkmazken, liglere bir hafta ara verildi.
Sporda 2023 böyle geçti! 8
/ 22
İstanbulspor Sahadan Çekildi Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaşırken mücadele tamamlanamadı. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun itirazları sonucunda takım sahadan çekildi. TFF, İstanbulspor'a 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verdi.
Sporda 2023 böyle geçti! 9
/ 22
Futbolda Ülke Puanı Yükselişte Türk takımları, UEFA organizasyonlarında elde ettikleri başarılarla ülke puanına katkı sağladı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Adana Demirspor ve Başakşehir'in başarılı sonuçlarıyla Türkiye, ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükseldi.
Sporda 2023 böyle geçti! 10
/ 22
Mehmet Büyükekşi, 4 Yıl Daha TFF Başkanı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi, 169 oy alarak 4 yıl daha görevine devam etti.
Sporda 2023 böyle geçti! 11
/ 22
Beşiktaş'ın Yeni Başkanı Hasan Arat Beşiktaş Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Hasan Arat, 7 bin 271 oy alarak Beşiktaş'ın 35. başkanı oldu.
Sporda 2023 böyle geçti! 12
/ 22
Arda Güler, Real Madrid'e Transfer Oldu Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, 20 milyon Euro + 10 milyon Euro bonus karşılığında Real Madrid'e transfer oldu.
Sporda 2023 böyle geçti! 13
/ 22
Fatih Terim Panathinaikos'un Teknik Direktörü Oldu Türk futbolunun önemli isimlerinden Fatih Terim, Yunan ekibi Panathinaikos'un başına geçti. Deneyimli teknik adam, 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Sporda 2023 böyle geçti! 14
/ 22
Kadın Futbolunda Şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET oldu. Normal süresi 1-1 biten finalde Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni uzatmalarda 4-2 mağlup eden FOMGET, tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.
Sporda 2023 böyle geçti! 15
/ 22
Erkeklerde Şampiyon Anadolu Efes Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Anadolu Efes oldu. P. Karşıyaka'yı 3-0'lık seriyle mağlup eden Anadolu Efes, 16. kez kupayı müzesine götürdü.
Sporda 2023 böyle geçti! 16
/ 22
Fenerbahçe, Kadın Basketbolunda Başarıya Doymadı Fenerbahçe, kadın basketbolunda muazzam bir sezon geçirdi. Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Kadınlar Euroleague ve Kadınlar Süper Kupa'da şampiyon olan sarı-lacivertliler, büyük bir başarı elde etti. Fenerbahçe, ligde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 3-0 mağlup ederek 17. kez şampiyon oldu. Aynı başarıyı Euroleague finalinde de tekrarlayan Fenerbahçe, Kadınlar FIBA Süper Kupa'da ASVEL'i yenerek üçüncü kupasını kazandı.
Sporda 2023 böyle geçti! 17
/ 22
Kırkpınar ve Gazi Koşusu: Geleneksel Türk Sporu 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Yusuf Can Zeybek başpehlivanlık müsabakalarında İsmail Balaban'ı yenerek şampiyon oldu. Diğer yandan, 97. Gazi Koşusu'nu kazanan Urfa Aslanı, büyük bir başarı elde etti.
Sporda 2023 böyle geçti! 18
/ 22
Basketbol ve Voleybol Arenalarındaki Zaferler Basketbol ve voleybol arenalarında da Türk takımları büyük başarılar elde etti. Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı, ligde ve uluslararası arenada çeşitli kupalara uzanarak adından sıkça söz ettirdi. Aynı zamanda, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Milletler Ligi'nde ve 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda kazandığı şampiyonluklar, Türk voleybolunu zirveye taşıdı.
Sporda 2023 böyle geçti! 19
/ 22
Spor Arenasındaki Acı Kayıplar: Depremde Yaşanan Trajedi Ancak, Türk spor camiası 2023 yılında depremde yaşanan trajik kayıplarla da sarsıldı. Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu ve Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın depremde yaşamını yitirmesi, spor dünyasında büyük üzüntü yarattı. 2023 yılı, spor dünyasında büyük acıları beraberinde getirdi. Depremin sebep olduğu trajik kayıpların yanı sıra, sağlık sorunları ve kaza sonucu yaşanan ölümlerle birçok değerli sporcu aramızdan ayrıldı. İşte geçtiğimiz yıl içinde kaybettiğimiz bazı önemli isimler: Türk Spor Camiasının Acı Kaybı: Depremde Hayatını Kaybeden Sporcular Cemal Kütahya (Hentbol A Milli Takımı Kaptanı) Nilay Aydoğan (Çankaya Üniversitesi) Uğur Kurt, Taner Kahriman, Hakan Doğan, Saruhan Bolat, Burhanettin Sever (Kahramanmaraş İstiklalspor) Mehmet Can Ağırbaş (Malatya Büyükşehir Belediyesi) Emincan Kocabaş, Murat Çiloğulları (Milli Voleybolcular) Gizem Harmankaya (Turgutlu Belediyesi Espor) Halil İbrahim Ölmez (İskenderunspor Atletik Performans Antrenörü) Gözde Öztürk, Dilek Mucuk, Ahsen Baş (Hatay Voleybol Takımı) Betül Çoban Çakır ve Bedrettin Çakır (Merinos Voleybolcusu ve Eşi) Onur Akdeniz (Hatayspor Malzemecisi) Mustafa Abak (Şanlıurfa Gençlikspor Antrenörü, TÜFAD Şanlıurfa 2. Başkanı) Yağız Uçurum, Yağmur Uçurum (Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü) Birçok güreşçi, futbolcu, tenisçi, atlet, ve basketbolcu Julia Ituma'nın Ardından: İtalyan Voleybolunun Genç Yeteneği Kaybedildi Julia Ituma: Eczacıbaşı Dynavit Sporcu (CEV Şampiyonlar Ligi maçı sonrası intihar)
Sporda 2023 böyle geçti! 20
/ 22
Sporda 2023 böyle geçti! 21
/ 22
Sporda 2023 böyle geçti! 22
/ 22

KAYNAK:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe muazzam bir yılı geride bıraktı

Fenerbahçe muazzam bir yılı geride bıraktı