Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Türkiye ve Antalya Emine Öğretmen için ayağa kalktı! Boyun eğmek yok!

Türkiye ve Antalya Emine Öğretmen için ayağa kalktı! Boyun eğmek yok!

Türk Eğitim Derneği (TED) Antalya Koleji’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşma sonrası gözaltına alınan Edebiyat Öğretmeni Emine Karakaş, dün öğle saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Siyasiler ve sendikalardan gelen büyük destek sebebiyle kentte gündem olan Emine Öğretmen’in gözaltına alınması ‘AKP iktidarının eğitime uyguladığı baskı’ olarak ifade edildi.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye ve Antalya Emine Öğretmen için ayağa kalktı! Boyun eğmek yok!

TED Antalya Koleji’nde yapılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamalarında konuşma yapan Edebiyat Öğretmeni Emine Karakaş, “Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber, Cumhuriyet’in bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda 100 yıl önce Anayasa’ya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan, Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar. Peki tüm bunlar olurken sen neredesin? Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş Cumhuriyeti’nin değerini? Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğini her gün için şükrettin mi Yaradana? Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen neredesin? Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, milli marşını kağıda bakmadan okuyamayan ya da milli marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcularını yaftalayıp millilikten söz ederken sen neredesin? Cumhuriyet’in göz bebeği bütün fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken, memurun, doktorun, işçin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemli geleceğim dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?” ifadesini kullanmıştı.

ÖZGÜRLÜK ENGELLENEMEZ

TED Antalya Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Karakaş'ın okuldaki törenlerde Cumhuriyetçi söylemini hazmedemeyenlerin gösterdiği hedef sonrası Karakaş, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan gözaltına alınmıştı. Gece saatlerinde gözaltına alınan Karakaş, savcıya ifade verdikten sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

82bca61f-ece4-417f-a8d8-f2b958c4f97e

KAMUOYU KONUNUN TAKİPÇİSİ

Emine Karakaş’ın gözaltına alınması olayı ile ilgili sosyal medyada, başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifası istenerek indirilen Melih Gökçek, AKP’li siyasiler ve AKP iktidarına yakın olan medya organlarının yayınları sonrası Gözaltına alınan eğitim emekçisi Emine Karakaş’a, destek yağdı. Eğitim sendikaları, siyasi partiler, avukatlar ve kamuoyu Emine Karakaş’ın gözaltına alınmasına karşı çıktı. Gece saatlerinde gözaltına alınan Karakaş, savcıya ifade verdikten sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emine Karakaş’a ‘Yalnız değilsin’ diyerek destek olan sendikalar, siyasiler ve avukatlar konunun takipçisi olacağını belirtti.

7fa9d771-4e5e-4285-8b23-e0c9cb1d086a

CUMHURİYET’İN KAZANIMLARINI KORUMALIYIZ

Konuyla ilgili konuşan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Kurucusu Ayla Yüksel, “Ben bir eğitimciyim. Kız Teknik Lise ve Olgunlaşma Enstitüsü'nü ben kurdum. Ben her şeyden önce bir öğretmenim. Biz Atatürk'ün, Cumhuriyet'in öğretmenleriyiz. Biz gerçekleri ve yaşadığımız günü vurgulamak zorundayız. Şimdi şu kadarına değinmek istiyorum. Bir öğretmen eğer Cumhuriyetin bu ilkesini yerine getirerek düşüncelerini ifade edebiliyorsa, o öğretmen Türkiye'nin genç, dinamik, çalışkan bir meslektaşına bu muamele yapılmaz. Çünkü öbür tarafta Atatürk'e küfrediliyor. Cumhuriyeti küfrediliyor. Hiçbir yani bırakın halktan olanları mecliste olup da milletvekili seçilenler bile Atatürk'ün aleyhinde, cumhuriyetin aleyhinde konuşuyorlar. Hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Bir öğretmenin cumhuriyetin yüzüncü yılında Cumhuriyet Bayramı'nda yapmış olduğu konuşmayla gözaltına alınıyor. Bu büyük bir haksızlık.. Cumhuriyetin bize kazanımlarının bugüne kadar getirdiklerini hepsini yerine getirmeye çalıştık. Bunun için tahammül edemiyorum. Bizi anlamak zorundalar. Bizi hazmetmek zorundalar. Bizi eee gereği gibi gerektiği şekilde yerinde tutmak zorundalar. Olmaz böyle bir şey” dedi.

bc4f8857-9431-403a-a763-6b6afe5fb5b3

İKTİDARIN ÖĞRETMENİ OLMAYACAĞIZ

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez konuyla ilgili olarak, “Bir öğretmenin Cumhuriyetin 100. yıl kutlamasında yaptığı konuşmasından ve gelecekle ilgili duyduğu kaygılarından dolayı gözaltına alınmış olması düşündürücüdür. Öğretmen derslerinde ve öğrencilere yaptığı her konuşmada gençlerin ve ülkenin geleceğini düşünerek düşüncelerini aktarır. Ne yazık ki konuşmayan, itaat eden öğretmenler olmamız isteniyor. Her öğretmen velilerine, öğrencilerine ve ülkesine karşı sorumludur. İktidardan nemalanan kişilerin sosyal medyada linç etmesinden sonra gözaltı kararı ve emniyetin gözaltı açıklaması alışılmışın dışında bir tutumdur. Yapılan konuşma düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmelidir” dedi.

GENÇLER UMRUNUZDA MI?

Eğitim-İş Antalya Şube yönetimi ise konuyla ilgili olarak, “Öğretmen arkadaşımız sosyal medyada paylaşıldığı kadarını izlediğimiz konuşmasında cumhuriyet kazanımlarının önemini vurgulamaya çalışmış ve hiçbir siyasi kişiyi, partiyi ya da oluşumun ismini kullanmamıştır. Kimseyi hedef göstermemiş, kimseye hakaret etmemiştir. Ancak yapılan konuşmanın içeriğinden rahatsız olan bazı kişiler kendilerinin ve kendileri gibi düşünenlerin hedef alındığı düşüncesiyle Emine Öğretmen ile ilgili bazı paylaşımlar yaparak kendisinin okuldan atılması gerektiğini, atılmazsa okulun kapatılması gerektiğini yazmışlardır. Gözaltı işlemi yapıldıktan sonra sosyal medyadan yine “Atın bu kadını içeri!” nidaları atan Ankara Büyükşehir Eski Başkanı İ. Melih Gökçek bağımsız olması gereken yargıya açıkça müdahale etmeye çalışmaktadır. Bu durumu sağlayan bu kişilere sormak istiyoruz; Ensar Vakfı’nda onlarca çocuğun tacize ve tecavüze uğradığının ortaya çıktığı dönemde o sapık kişilerin gözaltına alınmasını ya da kurumlarının kapatılmasını da istemiş miydiniz? Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaretleri ile bilinen, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen fesli sözde hoca Kadir Mısıroğlu’na da gözaltı talebiniz olmuş muydu? Cemaat yurdunda ihmal sonucu yangında can veren çocuklarımızın ölümünden sorumlu olanlar için hedef gösterici paylaşımlarınız oldu mu? Antalya’da cemaat yurdunda kafası kesilerek öldürülen gencimiz hiç gündeminize geldi mi? Yine cemaat yurdunda baskılara dayanamayarak canına kıyan öğrencimiz, şiddete maruz kalan gençlerimiz umurunuzda mı?” açıklamasını yaptı.

GÖZALTI VE SUÇLAMA KABUL EDİLEMEZ

Antalya Barosu ise yaptığı açıklamada, “Sosyal medyaya yansıyan görüntülerden görüleceği üzere, yapılan konuşma Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerini korumaya yöneliktir. Ülkeyi yönetenlerin politikalarını eleştirmek her bireyin ifade özgürlüğü kapsamında Anayasal hakkıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bugünlerde bir eğitimcimizin eleştiriden ibaret beyanlarından dolayı TCK 216. maddesinde tanımlı "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu" ile gözaltına alınması kabul edilemez. Açıklamayı yapan öğretmenin bir an önce özgürlüğüne ve öğrencilerine kavuşması için Baromuz tarafından süreç hassasiyetle takip edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

379b4f76-3b9b-4e46-9e2b-16b8bb317469

EMİNE ÖĞRETMEN YALNIZ DEĞİLDİR

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk günü bir Cumhuriyet öğretmeni “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek” suçlamasıyla gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan ifade özgürlüğüdür. Gözaltına alınan Atatürk İlke ve Devrimleridir. Gözaltına alınan demokrasidir. Gözaltına alınan Cumhuriyetin kurucu ve asli değerleridir. Gözaltına alınan cehalete karşı savaşan öğretmenlerdir. Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, kutuplaştıran, ayrıştıran AKP iktidarı ve güdümündeki yargıdır. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Sözüne karşı çağdaş, demokratik, ilerici ve cumhuriyetçi nesiller yetiştirmeye çalışan öğretmenlerimizin yanındayız. Onların sözü bizim sözümüzdür. Onların tutsaklığı geleceğimizin tutsaklığıdır. Onların susturulması bizim susmamızdır. Emine öğretmenler yalnız değildir” dedi.

ZAFER PARTİSİ ÖĞRETMENİN YANINDA

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ise yaptığı sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Antalya Emniyet Müdürlüğü açıklamasında Emine Karakaş’ı Türkiye Yüzyılını hedef almakla suçlamış. İnanılır gibi değil. Türkiye Yüzyılı AK Parti’nin seçim propagandasının adı. Türkiye Yüzyılını eleştirmek diye bir suç yok. Antalya polis teşkilatı Kuzey Kore yasalarını mı uygulamaya başladı. Zafer Partisi Emine Öğretmen’in yanındadır. Genel Merkezi telefon yağmuruna tutan sevgili Antalya TED’liler, Emine Öğretmen gibi bir öğretmeniniz olduğu için şanslısınız. Gözlerinizden öpüyorum” diyerek Emine öğretmene destek gönderdi.

ce4c39bf-df9f-4133-a69d-7b45115b1e79

KEYFİ GÖZALTI

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ise, “Sosyal Medyada Atatürk’e, Türklüğe, Cumhuriyete sövenler fink atarken, Bir öğretmenin her cümlesi haklı ve anlamlı konuşması “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” olarak kabul edilerek gözaltı kararı veriliyor. Kaldı ki aşağıdaki konuşma “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” olmadığı gibi bu iddia ile yapılan gözaltı da keyfidir. Bu keyfi gözaltı kimin/kimlerin keyifleri içindir?” dedi.

c47842de-7325-4f63-8fcf-6d963503aab5

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem ise, “Antalya'da Öğretmenimiz Emine Karakaş  yaptığı konuşma sonrası “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçesiyle gözaltına alındı. Atatürk' ü anmadan Cumhuriyet' i kutlayanlar yine rahatsız olmuş. İfade özgürlüğü olmayan yerde demokrasiden bahsedemeyiz. Öğretmenimizin yayındayız” dedi.

bcab6e5a-ae56-46b6-90e5-a6954c753723

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nurgül Yeşilçay Süper Minisiyle Sosyal Medyayı Salladı

Nurgül Yeşilçay Süper Minisiyle Sosyal Medyayı Salladı