Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Samsun Üniversitesi'nde (SAMÜ) meydana gelen 82 üniversite öğrencisinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğu olayla ilgili çelişkili açıklamalar ve inceleme devam ediyor. Olay sonrası SAMÜ Rektörlüğü, yaşanan olayın nedenlerini detaylı bir şekilde inceleyeceklerini ve gerekli adımları atacaklarını belirtti. Ayrıca, bu olayın üniversiteye ait bir gıda zehirlenmesi olup olmadığının, yapılacak inceleme sonrasında ortaya çıkacağını ifade etti. Ancak rektörlük, bazı öğrencilerin olayın ardından bir gün sonra halsizlik ve mide bulantısı yaşadığını ve hatta bazılarının 24 Ekim günü yemek yemediğini de ekledi.
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise olayın kaynağını henüz bilmediklerini ve incelemelerin devam ettiğini ifade etti. Yemeklerin numuneleri incelenirken, olayın üniversite kaynaklı bir problem olmadığını düşündüğünü belirtti.
[related-posts-archive id="53118" color="bg-danger"][/related-posts-archive]
Olayın detaylarına göre, SAMÜ Ballıca Kampüsü'nde ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 19 Mayıs Yurdu'ndaki yemekhanelerde yemek yiyen öğrenciler, yedikleri yemeklerin ardından halsizlik, mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Zehirlenme şüphesiyle müdahale edilen öğrencilerin KYK'da ve SAMÜ yemekhanesinde yemek yiyen öğrenciler arasında olduğu bildirildi.