Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Milli Eğitim Bakanından PISA değerlendirmesi: Türkiye iyileşme kaydetti

Milli Eğitim Bakanından PISA değerlendirmesi: Türkiye iyileşme kaydetti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, PISA 2022 raporu ile ilgili açıklama yaparken, Türkiye'nin son durumuna değindi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Eğitim Bakanından PISA değerlendirmesi: Türkiye iyileşme kaydetti
KAYNAK: İHA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yürütülen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 raporunu değerlendirdi. Bakan Tekin, Türkiye'nin 10 yıldan uzun bir süredir birçok alanda iyileşme kaydeden az sayıdaki ülkeden biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin matematik, fen ve okuma becerileri alanlarında sıralamalarının yükseldiğini ve OECD ülkeleri ortalamasının üzerinde yer aldığını ifade etti.

Bakan Tekin, Cumhuriyetin 100. yılında daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, Türkiye'nin 2003'ten bu yana katıldığı PISA araştırmasında matematik, fen ve okuma becerileri alanlarında gösterdiği performansta önemli bir gelişme sağlandığını dile getirdi. Türkiye'nin matematikte 453, fen bilimlerinde 476 ve okuma becerilerinde 456 puan elde ettiğini belirten Bakan Tekin, özellikle matematik ve fen alanlarında OECD ortalamasına yaklaşıldığını ve Türkiye'nin bu alandaki performansındaki istikrarlı artışı vurguladı.

Bakan Tekin, PISA 2022 raporunda öğrenciler arasındaki sosyoekonomik farklılıkların azaldığını ve özellikle matematik alanında avantajlı ve dezavantajlı öğrencilerin performanslarının arttığını belirtti. Okuma becerileri alanında ise daha fazla iyileşme sağlamak amacıyla başlattıkları önlemleri anlatan Tekin, bu kapsamda dijital bağımlılıkla mücadele, açık uçlu sınavlar ve okul güvenliği gibi konularda gerçekleştirdikleri adımları öne çıkardı.

Türkiye'nin eğitimde elde ettiği başarıları yeterli bulmadıklarını ve sürekli ilerleme hedefinde olduklarını belirten Tekin, gelecekte daha yüksek standartlara ulaşmak için çalışacaklarını ifade etti. Sonuçları olumlu değerlendiren Bakan Tekin, bu başarıda emeği geçen öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’nın Tescilli Lezzetleri Bir Arada

Antalya’nın Tescilli Lezzetleri Bir Arada