Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim AKP yüzyılında veliler ikinci el defter arıyor

AKP yüzyılında veliler ikinci el defter arıyor

Ekonomide yaşanan krizler vatandaşların belini büktü. Okulların açılmasına az bir zaman kalırken veliler ikinci el okul eşyası alma yarışına girdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP yüzyılında veliler ikinci el defter arıyor

Enflasyon karşısında günden güne ezilen vatandaşlar artık elini cebine atamıyor. Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken okul malzemelerini almak için veliler artık ikinci el eşyalara yöneldi. Kaleme, silgiye, deftere ve daha birçok şeye ardı ardına yapılan zamlardan dolayı boynu bükük kalan vatandaş çocuklarının ya önceki yıllarında kalma eşyalarını kullandırmaya devam ediyor, ya da az kullanılmış defet kalem alıyor.

VATANDAŞIN BOYNU BÜKÜK

Ekonomide ardı ardına her kalemden zam yiyen ürünlere kalem defter de eklendi. Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken vatandaşlar ikinci el okul eşyası alma derdine düştü. Art arda gelen zamlarla pahalanan okul ihtiyaçları velileri kalitesiz ürünlere veya ikinci ele yönlendiriyor. Bazı kırtasiyelerde ikinci el eşyalar ve az kullanılmış defterler satılmaya başlandı. İnternette yer alan bazı kitapçılarda da daha düşük fiyata kullanılmış defterler satılıyor.

YÜZDE YÜZ ZAMLANDI

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kırtasiyelere 30 yıldır defter satan toptancı Murat Kara, daha önce okul zamanı satışlarda yoğunluk olduğunu fakat bu yıl düşüş olduğunu söyledi. Kara, “Bu sene satışlar çok kötü. Fiyatlar çok arttı. Paket defterler 100 liradan 300 liraya çıktı. Önceden kırtasiyeciler gelip tereddüt etmeden ihtiyacını alıp gidiyordu. Alım gücünün düşmesiyle şu an istediklerini alamıyorlar, ihtiyaçları kadar alışveriş yapıyorlar, fazlasını alamıyorlar” ifadelerini kullandı.

"KALİTESİ DÜŞÜK UCUZ ÜRÜNLERE YÖNELİYORLAR"

17 yıldır çanta satan Tunay Bilge, satışlarda düşüş olduğunu kaydetti. Bilge, “Fiyatlar geçen yıla göre neredeyse iki kat artmış durumda. İnsanlar çocuklarına çanta alamıyorlar. Haklı olarak pazarlık üstüne pazarlık yapıyorlar. Veliler daha uygun çantalara yöneliyor fakat onların da kaliteleri çok düşük. Fiyatlar 350-1500 lira arası değişiyor. Genelde 350 lira olan çantaya yöneliyorlar fakat o da bir seneyi çıkarmıyor” dedi. Dükkânlarının küçük olmasına karşın önceden okul dönemlerinde beş kişinin sürekli çalıştığını dile getiren Bilge, “Bu sene okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen oturuyoruz. İnsanlar çantaların fiyatlarını soruyorlar ve gidiyorlar” dedi.

Bir başka esnaf kırtasiyeci Yağız Revaha Aslan ise “Geçen sene bu zamanlarda dükkân daha hareketli oluyordu. Fiyatlar ise geçen seneye göre minimum yüzde 50 artış gösterdi. Çanta ve kalemliklerde ise yüzde yüz zam oldu” diye konuştu. Karar’da yer alan habere göre, kırtasiye malzemelerinin fiyatlarında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 50 artış yaşandı. Esnaf, yüksek fiyatlardan dolayı ikinci el az kullanılmış defterlerin satıldığı ve tercih edildiği söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dev uçak gemisi Liman'a demir attı

Dev uçak gemisi Liman'a demir attı