Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim AKP açlık ve sefaleti yaygınlaştırdı

AKP açlık ve sefaleti yaygınlaştırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık yayınladığı raporda Türkiye’de ki çocukların yüzde 62’sinin ekmek ve makarnayı sıklıkla tükettiğini belirterek çocukların beslenme problemlerini aktardı. Toprak, “Açlık ve sefaleti yaygınlaştıran, bedava un-makarna dağıtıp, muhtaçlık istismarını siyasi nema ve oy hesabına çeviren 21 yıllık iktidar politikalarının sonucudur” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP açlık ve sefaleti yaygınlaştırdı

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık yayınladığı raporda, UNICEF ile TÜİK’in ortak yürüttüğü ‘2022 Türkiye Çocuk Araştırması’ sonuçlarına göre çocuklarımızın yüzde 62’si her gün ekmek ve makarna ile besleniyor! Sadece yüzde 12’si et-tavuk-balık yiyebiliyor. İktidar, Türkiye’yi gıda yoksunluğu çeken, insanca beslenemeyen çocuklar ülkesine dönüştürdü. Deprem bölgesinde çocuklara otobüsten oyuncak fırlatarak empati yoksunluğunu sergiledi!  ve Ege bölgelerinde günlerce müdahale edilmeyen orman yangınlarında, Karadeniz bölgesindeki sel felaketinde yaşanan can kayıpları, evleri, köyleri yok olan insanlara otobüsten çay fırlatan iktidar, hâlâ enkaz altından cansız bedenlerin çıkarıldığı deprem bölgesinde ise Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle şehir turu yapıp oyuncak fırlatarak, çocukları umursamazlığını bir kez daha gösterdi” ifadelerine yer verdi.

erdoğantoprak-4

“ÇOCUKLARDA GELİŞİM SORUNU VAR”

Erdoğan Toprak, raporunda “Açılış töreninde kurdeleyi erken kesen küçüğün başına mikrofon vuranlar, Şanlıurfa’daki sel felaketinde ise çamur içinde üstü-başı perişan ayağı çıplak çocuklara sahip çıkmak, ayağına bir çift çizme-kundura vermek yerine yanlarında gezdirip medyaya poz vermeyi tercih etti. Deprem bölgesinde ailelerini yitiren, kaybolan, sahipsiz kalan yüzlerce çocuğun yanı sıra, kaçırıldığı iddia edilen, organ mafyasının, tarikatların eline düştüğü öne sürülen çocuklarla ilgili gerçeklerin araştırılması, ortaya çıkarılması için TBMM’de verilen önergeler, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! İktidarın çocuklara yönelik bu zihniyeti, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜ İ K) ‘2022 Türkiye Çocuk Araştırması Raporu’na çök acı şekilde yansıdı. TÜİK’in Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile ülke genelinde 0-17 yaş arası en az bir çocuğun yaşadığı 9010 hanede gerçekleştirdiği araştırma çocuklarımızın büyük bölümünün açlık ve sefalet içinde yaşadığını, zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağlayacak beslenme imkanına sahip olmadıklarını ortaya çıkarttı. Muhtemelen araştırma UNICEF’le ortak yürütülmeseydi, iktidar ve TÜİK bu sonuçları kamuoyundan gizleyecek ya da üstünü örtecekti” açıklamasında bulundu.

“ÇOCUKLARIN YARISI SÜT ÜRÜNÜNE ERİŞEMİYOR”

Toprak, “Anne-baba ve çocuklarla yapılan anketlere göre, çocuklarımızın yüzde 62,4’ü her gün ağırlıkla ekmek, makarna veya tahıl içeren diğer gıdalarla besleniyor. Her gün tavuk, et veya balıktan birisini tüketebilen çocuklarımızın oranı sadece yüzde 12,7! Peynir, yoğurt gibi süt ürünleriyle beslenebilen çocuklar yüzde 57,8 olurken, hemen hemen gelişme çağındaki çocuklarımızın yarısı süt ürünlerine erişemiyor. Çocuklarımızın yarısı düzenli olarak günlük meyve tüketemezken, üçte ikisi ise sebze yiyemiyor. Düzenli meyve yiyebilen çocukların oranı yüzde 50,5, sebze tüketebilenler yüzde 33. Fasulye, nohut, mercimek vb. gıdaları tüketebilen çocuklar yüzde 10,9’da kalırken, 90’ı kuru bakliyat vb. gıdalara erişemiyor. Ülkenin geleceği, toplumun temeli olan çocuklarımızın içine düşürüldüğü bu tablo, açlık ve sefaleti yaygınlaştıran, bedava un-makarna dağıtıp, muhtaçlık istismarını siyasi nema ve oy hesabına çeviren 21 yıllık iktidar politikalarının sonucudur. Bedensel-zihinsel gelişimi yetersiz, açlık çeken, en temel gıdaya erişemeyip özlemle canı çeken milyonlarca çocuk bu iktidarın eseridir!” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçeli açıkladı: MHP seçime kendi listeleriyle girecek

Bahçeli açıkladı: MHP seçime kendi listeleriyle girecek