Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Videolar Dünya Doğum günü kutlamasına katılan gençlere şeriat cezası

Doğum günü kutlamasına katılan gençlere şeriat cezası

Nijerya'da çekilen görüntüler dünya genelinde infial yarattı. 4 şeriat üyesi aralarına aldıkları medrese öğrencisi genç kızı defalarca kırbaçlayarak cezalandırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

SÜLEYMAN GEZİCİ

Nijerya'nın Kwara Eyaletindeki bazı medrese öğrencilerinin, 2 yıl önce kurumun bazı son sınıf öğrencileri tarafından bir ceza biçimi olarak acımasızca kırbaçlandığını gösteren viral bir video, sosyal medyada öfkeye yol açtı. 

KIRBAÇLAMA GEREKÇESİ ŞOKE ETTİ

Videonun bir bölümü, dizlerinin üstünde duran bir kız öğrenciyi, etrafı kıdemli meslektaşları olduğuna inanılan genç erkeklerle çevriliyken gösterildi. Daha sonra, ellerinde sopalar olan genç adamlara, kız öğrenciyi kırbaçlamaları talimatını veren bir ses duyuldu. Videonun başka bir bölümünde okulun bir erkek öğrencisinin kırbaçlanırken çığlık attığı kaydedildi. Bir arkadaşlarının doğum gününe katılan öğrencilere yönelik dayağın bir tür ceza olduğu bilgisi alındı. Öğrencilerin gezi sırasında yoğurt içtikleri söylense de, doğum gününde çektikleri videoyu gören İslam hocası, onların alkol aldıklarını düşünerek cezalandırılmalarını emretmişti. 

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI CEZASI

Öğrencilerin, arkadaşlarının doğum gününü kutlamaya gittikleri için ağır darp edildikleri öğrenildi. Doğum günü kutlamasının fotoğrafları internette yayınlandı. Medresedeki öğretmenleri doğum günü paylaşımı gördü ve gençlerin ellerindeki yoğurt kabunu alkol sandı. Dayak sonrası öğrencilerin kırbaçlama sonucu aldıkları yaraları göstermesi, çeşitli çevrimiçi platformlarda infial yarattı.

Video kliplerden birinde bazı öğrencilerin dayak sırasında aldıkları yaraları gösterdiği görüldü. Bazı Nijeryalılar ilgili makamları konuyu araştırmaya çağırırken, klipler sosyal medya platformlarında öfkeye neden oldu.

AKTÖR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Tepki gösteren Nijeryalı aktör Charles Inojie, öğrencilere yapılan muameleyi kınadı ve bu tür eylemlerin hiçbir haklı gerekçesi olmadığını söyledi.  Instagram'da yazdı; Herhangi bir okul yetkilisi buna nasıl gerekçe bulabilir? Hangi ebeveyn dördüncü slaydı görüp geceleri rahat uyuyabilir ve öğretmenlerinin orada neşeyle izlediğini ve saldırganları harekete geçirmeye teşvik ettiğini düşünmek daha da yürek parçalayıcıdır. Hangi suçu işlemiş olurlarsa olsunlar, okulun disiplini sağlamak için bu küstahça barbarlık gösterisinden başka araçlara sahip olması gerekir. Bunun Ilorin'de olduğunu duydum. Oya, Kwara Eyalet hükümeti sana emanet. Tüm dünyanın önünde kendinizi affettirmek gibi bir göreviniz var, aksi takdirde yarın toplumu terörize etmek için ortaya çıkacak azılı suçluları yetiştirmeyi başarmış olurdunuz. Vahşete hayır deyin, insanın insana yaptığı insanlık dışılığa hayır deyin, şiddete hayır deyin, işkenceye hayır deyin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Canlı yayında gözünde torpil patlattı

Canlı yayında gözünde torpil patlattı