Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Galeriler Dünya Amazon Ormanları'nda binlerce yıllık keşif 

Amazon Ormanları'nda binlerce yıllık keşif 

Ekvador'un Upano Bölgesi'nde binlerce yıldır yeşil bitki örtüsüyle kaplıydı. Arkeologları şaşkına uğratan keşif Amazon kültürüne bakışı değiştirdi.

Amazon Ormanları'nda binlerce yıllık keşif  1
/ 5
Ekvador'un doğusunda Upano bölgesinde Amazon ormanlarında şaşırtıcı bir keşif yapıldı. Bilim isnanları, binlerce yıldır yeşil bitki örtüsüyle kaplı olan devasa antik bir kentin bulunduğunu açıkladı.
Amazon Ormanları'nda binlerce yıllık keşif  2
/ 5
Yanardağ Gölgesindeki Antik Kent Bulunan antik kent, zengin topraklarda yer almasına rağmen aynı zamanda bölgenin yok olmasına neden olabilecek bir yanardağın gölgesinde konumlanmıştı. 
Amazon Ormanları'nda binlerce yıllık keşif  3
/ 5
Evlerin ve meydanların 'şaşırtıcı' yollar ve kanallarla birbirine bağlı olduğunu belirten araştırmacılar, antik şehrin 2 bin 500 yıl önce kurulmuş olabileceğini ve insanların yaklaşık bin yıl boyunca bu bölgede yaşamış olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Antik kentte yaşayan kişi sayısı belirsiz olsa da bilim adamları, 10 bin kişinin bu antik yerleşimde yaşamış olabileceğini düşünüyor.
Amazon Ormanları'nda binlerce yıllık keşif  4
/ 5
Amazon Kültürüne Bakışı Değiştirdi Fransa Ulusal Bilim Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Stephen Rostain, keşfin önemine dikkat çekerek, 'Bu keşif, Amazon kültürüne bakışımızı değiştirdi. Çok sayıda insanın avcı ve toplayıcı olarak resmedildiği bu bölgede, antik kentin bulunması, insanların karmaşık kent yaşamı sürdüğünü gösteriyor' dedi.
Amazon Ormanları'nda binlerce yıllık keşif  5
/ 5
Lazer Teknolojisiyle Keşfedildi Arkeologlar, çalışmalarını 300 kilometrekarelik alanda kazı çalışmalarının yanı sıra, havadan lazer teknolojisi kullanarak yoğun bitki örtüsü altındaki kalıntıları da belirleyebildi. Bu teknoloji sayesinde antik kentle ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkarılabilecek.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenomen Taha Duymaz'ın annesi depremden bu yana onun mutfağında uyuyor

Fenomen Taha Duymaz'ın annesi depremden bu yana onun mutfağında uyuyor