Antalya'da borç aldığı arkadaşı Alper Aldemir'i tabancayla vurarak öld*ren Kadir Can İbicek (20) ve suça yardım ettiği iddia edilen Hatice Ç. (32) ile M.T.'nin yargılanmasına devam edildi. Olayda hayatını kaybeden Aldemir’in annesi Safiye Aldemir, oğlunun para için öldürüldüğünü ve 170 bin liranın kaybolduğunu söyledi.
Borç Tartışması Cin*yetle Bitti
Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi'nde 20 Mayıs 2024 tarihinde, iddiaya göre Alper Aldemir, olaydan bir hafta önce sanık Kadir Can İbicek ve kız arkadaşı Hatice Ç.’yi evinde misafir etti. İbicek, Aldemir’den 4 bin lira borç aldı ancak borcunu geri ödemediği öne sürüldü.
Bir süre sonra Alper Aldemir, parayı geri almak amacıyla Hatice Ç.'nin cüzdanına el koydu ve borç ödendiğinde geri vereceğini söyledi. Bunun üzerine İbicek ve Hatice Ç., tanıdıkları taksi şoförü M.T. ile Aldemir'in evine giderek cüzdanı geri almak istedi.
Kapı Önünde Kavga Çıktı
Evin kapısında Alper Aldemir ile Hatice Ç. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Aldemir’in Hatice Ç.’ye tokat attığı iddia edildi. Bunun üzerine çığlık atan Hatice Ç.'nin sesini duyan Kadir Can İbicek, taksiden inerek tabancayla Alper Aldemir’e ateş etti. Aldemir, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay sonrası ikili aynı taksiyle kaçtı ancak yarım saat içinde yakalandı. Yapılan incelemede sanıkların suç kayıtlarının olduğu tespit edildi.
Sanıklar Hakim Karşısına Çıktı
Tutuklu sanık Kadir Can İbicek, Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada "Tasarlayarak kasten öld*rme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyor. Tutuksuz sanıklar Hatice Ç. ve M.T. ise cinayete yardım ve yataklık etmekle suçlandı.
Mahkemede söz alan Safiye Aldemir, oğlunun ölümüne ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu ve evde bulunan 170 bin liranın kaybolduğunu belirterek, “Oğlumun evinde, ev satışından dolayı bulunan para kayıp. Kayıp parayı kim aldı?” dedi.
Duruşma İleri Bir Tarihe Ertelendi
Kadir Can İbicek’in tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.