Bahçeli’nin Çelenginde Her Şey Var Cumhuriyet Yok Bahçeli’nin Çelenginde Her Şey Var Cumhuriyet Yok

Türkiye’yi derinden sarsan Bolu Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı. Komisyon Başkanı Selami Altınok, yangının tüm boyutlarıyla araştırılması, sorumluların belirlenmesi ve benzer olayların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.

TBMM Komisyonu Kartalkaya Otel Yangını İçin İnceleme Yapacak

Altınok, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin yarın komisyona bilgi vereceğini belirterek, cuma günü ise komisyon üyeleriyle birlikte yangının yaşandığı otelde inceleme yapacaklarını duyurdu. Altınok, "Yüreklerimizi yakan, milletimizi mateme boğan, 85 milyonun acı içerisinde kıvranmasına sebep olan, 78 tane canımızın rahmete kavuştuğu bir acı ve menfur olayı yaşadık. Hele de bunların 36 tanesinin çocuk olduğu ve yardıma muhtaç evlatlarımızın olduğunu düşününce, olayı konuşurken bile kelimeler insanın boğazında düğüm düğüm oluyor. Bir daha bu gibi acıların yaşanmaması için neler yapabileceğimiz konusundaki sorumluluğumuzu iyi niyetle yürüteceğimize inanıyorum" dedi.

AFAD Müdahale Sürecini Anlattı

Komisyonda söz alan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, "Bolu Kartalkaya'da meydana gelen elim yangın sırasında Mersin'de bulunuyordum. Her şeyden önce insan olarak bu gelişmeleri içimiz yanarak takip ettik. Bu elim yangın milletçe içimizi yaktı. Sonrasında böyle bir görev tevdi edilince, orada görev yapan arkadaşlarımdan gerekli bilgileri aldık. AFAD Başkanlığımızın temel görevi, afetlerde ve acil durumlarda özellikle müdahalenin koordine edilmesi ve bu konudaki işlemlerin yerine getirilmesidir" diye konuştu.

AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin ise yangına müdahale sürecine ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Ergin, "Yangın ihbarı tabii öncelikle 112 istasyonuna geldi. 112'ye ihbar düşmesinin ardından AFAD Başkanlığı, AFAD İl Müdürlüğü personeli, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri müdahale için harekete geçmişlerdir. 112'nin ihbarı 03.27'de başlamış, Kartalkaya Jandarma Karakolu 24 dakika içerisinde olay mahalline varmış. Sağlık ekipleri 46 dakika ile olay mahallinde olmuş. İtfaiye 57 dakika sonra olay mahallinde oluyor ancak itfaiyenin büyük bir tankeri var ve dağa çıktığı için 10 dakika gecikmiş olması gayet normal gözüküyor. 112, AFAD'ın yangın ile çok ilintisi olmadığını değerlendirerek 03.27'de ihbar verilmemiş, 04.03 itibari ile haber verildi. AFAD ekiplerimiz 55 dakika içerisinde yangın bölgesinde oldu. Müdahale devletin bütün imkanları kullanıldı, sahada bulunan bütün kurumlarımız yangını etkisiz hale getirmek için mücadele etti. Ne yazık ki 78 vatandaşımızı kurtaramadık, hepimiz gerçekten çok üzüldük" dedi.

Kaynak: DHA