Gelecek Partisi'nden Antalya milletvekili olarak TBMM’ye girip AKP’ye katılan Serap Yazıcı Özbudun, eleştirilere yanıt verdi. Özbudun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden "çok etkilendiğini" belirtti.
"Parlamenter Sistem Kırmızı Çizgim" Diyordu, 24 Saat İçinde AKP'ye Geçti
Gelecek Partisi’nden ayrıldıktan 24 saat içinde AKP’ye katılan Serap Yazıcı Özbudun, rozetini AKP’nin 8. Büyük Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.
Özbudun, katıldığı röportajda, "Siyaset güçlü liderlik ve güçlü bir partiyle mümkün." diyerek AKP’ye katılma gerekçesini savundu.
"Görüşlerimde Değişiklik Yok"
Parlamenter sisteme dönüşün kırmızı çizgisi olduğunu belirten Özbudun, fikirlerinde bir değişiklik olmadığını söyledi:
"Benim görüşlerimde bir değişiklik yok. 40 yıldır hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokrasiyi savunuyorum. Ancak Meclis’te muhalefet sandalyelerindeki mücadelemle bir şey değiştiremedim."
Özbudun, AKP'ye katılmasının nedenlerinden birinin parti içinden daha etkili mücadele vereceğine inanması olduğunu vurguladı.
"Erdoğan Bana Güven Verdi"
Özbudun, AKP’ye katılım sürecine dair şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımız sizi partimizde görmek istiyor’ dediler. Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptım ve bu görüşmeden çok etkilendim. Bana çok güven verdi. Milletvekilliği dahil hiçbir talebim olmadı, sadece Antalya halkına hizmet borcumu ödemek istiyorum."
"Yeni Yol Grubuna Katılmak İstemedim"
Özbudun, Gelecek Partisi'nin Saadet Partisi ve DEVA Partisi ile oluşturduğu "Yeni Yol" grubuna katılmak istemediği için partisinden istifa ettiğini söyledi.
Öte yandan, Gelecek Partisi tabanı, Özbudun’un seçmen iradesiyle Meclis'e girdikten sonra AKP’ye geçmesini sert şekilde eleştiriyor.