Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Özel Sağlık Sigortası İle Yurt Dışında Tedavi: Neleri Kapsar?

Özel Sağlık Sigortası İle Yurt Dışında Tedavi: Neleri Kapsar?

Özel sağlık sigortası ile yurt içinde SGK tarafından kapsanmayan birçok sağlık hizmetini ek bir ödeme gerçekleştirmeden alabilmeniz mümkün. Bu konfora yurt dışında da sahip olmak isterseniz Özel sağlık sigortalarının yurt dışı paketlerini kullanabilirsiniz. İşte yurt dışında özel sağlık sigortaları hakkında bilmeniz gerekenler.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özel Sağlık Sigortası İle Yurt Dışında Tedavi: Neleri Kapsar?
KAYNAK: Reklam

Özel sağlık sigortası ile yurt içinde SGK tarafından kapsanmayan birçok sağlık hizmetini ek bir ödeme gerçekleştirmeden alabilmeniz mümkün. Bu konfora yurt dışında da sahip olmak isterseniz Özel sağlık sigortalarının yurt dışı paketlerini kullanabilirsiniz. İşte yurt dışında özel sağlık sigortaları hakkında bilmeniz gerekenler.

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlığımız hayatımızda sahip olduğumuz en değerli şey. Ama bazen hastalıklardan kaçmak mümkün olmuyor. Üstelik beklenmedik birçok durum ve kazalarla da karşılaşabiliyoruz. Bu gibi durumlarda da en çok istediğimiz şey bir an önce sağlığımıza tekrar kavuşmak oluyor. Sağlığımıza hızlı bir şekilde kavuşmak için ise iyi bir sağlık hizmeti almak çok önemli ancak bu zaman zaman beklemediğimiz maaliyetlerle karşımıza çıkabilir.

Sağlığımızı korumanın yanında gelecekte te karşılaşabileceğimiz sağlık problemlerine karşı kendimizi güvence altına almanın önemli yollarından biri de özel sağlık sigortaları. ÖSS ile tedaviye ihtiyaç duyduğumuzda maaliyetleri düşünmenize gerek kalmaz ve en iyi sağlık hizmetine erişebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Yurt Dışı Tedavileri Kapsar Mı?

Özel sağlık sigortası geniş kapsamlı ve esnektir. Ayrıca sigortanızı yaptırırken kendi şartlarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre esnetebilirsiniz. Örneğin sık yurt dışına seyahat eden veya zaman zaman yurt dışında yaşayan biriyseniz yurt dışında da sağlığınızı güvence altına almanız faydalı olacaktır. Rahatsızlıkların insanları nerede nasıl yakalayacağını bilmek mümkün olmuyor. Ancak yurt dışında da geçerli bir sağlık güvencesiyle kendinizi her yerde güvende hissedebilirsiniz. Bu

Özel Sağlık Sigortasının esnekliğinden bahsetmiştik. Sigortanızı yaptırırken yurt dışında geçerli olup olamayacağı, hangi ülke ve hastanelerde anlaşmalarının olduğunu araştırabilir ve size en uygun poliçeyi planlayabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Yurt Dışı Tedavilerinde Hangi Hizmetleri Kapsar?

Sigortaların hangi hizmet ve tedavileri kapsayacağı birbirinden farklıdır ve genellikle ihtiyaçlarınıza göre bunları esnetebilirsiniz. İşte kısaca kapsanabilecek hizmetlere bazı örnekler.

  • Acil Sağlık Hizmetler: Kaza ve yaralanmaların yanında ani ortaya çıkan acil sağlık problemlerinin acil müdahalesi, hastane yatışı, cerrahi işlemler ve ilaç masrafları.
  • Önceden planlanmış ve yurt dışında gerçekleştirilmesi gereken tedaviler bazı sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Bu gibi durumlarda sorun yaşamamak için tedaviyle ilgili doktor raporları ile sigorta şirketi ile iletişime geçerek bilgilendirmek ileride problem yaşamamak için önemli olacaktır.
  • Kronik Hastalıkların Tedavisi ve Fizik Tedavi, Rehabilitasyon gibi durumlarda tedavinizin aksamaması için yurt dışında da sağlık hizmetlerinden faydalanmanız gerekecektir. Bu gibi durumlar yine poliçenize bağlı olarak sigortanız kapsamında olabilir.
  • Hamilelik sürecinin takibi ve doğum da yurt dışı sağlık sigortası kapsamında olabilir. Bu sayede hem hamilelik sırasında yurt dışında güvenli bir şekilde yaşayabilme hem de eğer yurt dışında gerçekleştirmek isterseniz doğumunuzu bulunduğunuz ülkede gerçekleştirme imkânınız olacaktır.

Seyahat Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Yurt dışında tedavi olmak veya orada yaşarken sağlık güvencesi altında olmanın yanında seyahatlerinize özel bir şekilde sigorta kullanmanız mümkün. Seyahat sigortası ile yurt dışındayken karşılaşabileceğiniz sağlık problemlerinin yanı sıra yolculuk esnasında karşılaşabileceğiniz bagaj kaybolması, uçuş iptali gibi durumlara karşı da maddi olarak kendinizi koruyabilirsiniz. Bu güvence altında seyahatinizi kendinizi daha güvende hissederek keyif almaya odaklanarak geçirebileceksiniz. Seyahat sigortalarında fiyatlar kişinin genel durumu ve seyahat edilecek yerle alakalı parametrelere bakılarak hesaplanır.

Özel Sağlık Sigortası ile Seyahat Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Seyahat sağlık sigortası, yurt dışı seyahatleri sırasında meydana gelebilecek acil sağlık sorunları ve kazalar için geçici bir koruma sağlar. Özel sağlık sigortası ise yurt içi ve yurt dışında kapsamlı sağlık hizmetlerine erişim imkânı sunar ve poliçeye bağlı olarak planlı tedavileri, kronik hastalıkları ve doğum gibi durumları da kapsayabilir. Seyahat sağlık sigortası genellikle kısa süreli seyahatler için tercih edilirken, özel sağlık sigortası uzun vadeli ve daha kapsamlı bir sağlık güvencesi sağlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Adalet Sarayı'na ilişkin Ter*r Saldırısı Soruşturması Tamamlandı! İşte İstenen Cezalar!

İstanbul Adalet Sarayı'na ilişkin Ter*r Saldırısı Soruşturması Tamamlandı! İşte İstenen Cezalar!