Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Maymun çiçeği anneden bebeğe geçer mi?

Maymun çiçeği anneden bebeğe geçer mi?

M-çiçeği virüsünün belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren uzman, virüsün enfekte anneden bebeğe geçmesiyle ilgili bilgi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maymun çiçeği anneden bebeğe geçer mi?
KAYNAK: İHA

Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Duran Tok, halk arasında maymun çiçeği olarak bilinen M-çiçeği virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Duran Tok, M-çiçeği virüsünün hem insandan insana hem de hayvandan insana bulaşabileceğini belirtti. "Uzun süreli yakın ten tene temas, enfekte kişinin sekresyonları ve cilt lezyonları ile direkt temas, enfekte lezyonlarla kontamine olmuş kıyafetler, yatak çarşafları, havlular gibi nesnelerle direk temas sık bulaşma yollarındandır" dedi. Ayrıca, hasta ile aynı evde yaşayan, kapalı ortamlarda uzun süre yakın mesafede bulunan ve kişisel koruyucu önlem almadan temas eden sağlık çalışanlarının da yüksek risk altında olduğunu vurguladı.

Maymun çiçeği anneden bebeğe geçer mi?

Doç. Dr. Tok, enfekte anneden bebeğe plasenta yoluyla geçişin mümkün olduğunu belirtti. "Virüsün kesin tedavisi olmamakla birlikte, bazı antiviral ilaçların etkili olabileceği bildirilmektedir" dedi. M-çiçeği virüsü tanısında en uygun yöntem, cilt lezyonlarından alınan numunelerin polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi ile tespitidir. Semptomları hafifletmek ve komplikasyonları önlemek için destek tedavisi sağlanması gerektiğini ekledi.


M-Çiçeği Virüsünün Belirtileri

M-çiçeği virüsünün belirtilerinin genellikle ateş çıktıktan birkaç gün sonra başladığını belirten Doç. Dr. Tok, şunları ifade etti:

Ateş
Deri döküntüleri
Baş ağrısı
Lenf düğümlerinin büyümesi
Sırt ve kas ağrısı
Halsizlik
Cilt lezyonları

Döküntüler yüz ve ekstremitelerde daha fazla görülmekte olup, avuç içleri ve ayak tabanlarında da ortaya çıkabilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4 Türk limanı dünyanın en iyi 100 limanı listesinde yer aldı

4 Türk limanı dünyanın en iyi 100 limanı listesinde yer aldı