Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Lösemili Çocuklar Haftası nedir? Lösemi Haftası ne zaman? Türkiye turuncuya boyanacak

Lösemili Çocuklar Haftası nedir? Lösemi Haftası ne zaman? Türkiye turuncuya boyanacak

Dünya genelinde binlerce çocuk, kan kanseri lösemi ile mücadele ediyor. Zorlu tedavi sürecine dikkat çekmek ve çocukların morallerini yüksek tutmak amacıyla her yıl düzenlenen Dünya Lösemili Çocuklar Haftası, lösemi farkındalığını artırmayı hedefler. Hafta, her yıl farklı tarihlerde düzenlenir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lösemili Çocuklar Haftası nedir? Lösemi Haftası ne zaman? Türkiye turuncuya boyanacak

Lösemi Nedir?

Kan kanseri olarak da adlandırılan lösemi, özellikle çocuklarda yaygın olan bir kemik iliği hastalığıdır. Kan üreten kök hücrelerin aşırı derecede kontrolsüz çoğalması ya da gelişmesinin duraklaması sonucu ortaya çıkar. Ancak löseminin nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte genetik faktörler, radyasyon, kimyasal maddeler ve bazı hastalıkların etkisi olduğu düşünülmektedir.

Lösemili Çocuklar Haftası

"Dünya Lösemili Çocuklar Haftası," 25 yıl önce LÖSEV tarafından kurularak, löseminin bulaşıcı olmadığını vurgulayarak kansersiz bir dünya hedefini taşır. Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşen bu özel hafta, 8 Kasım'da aynı zamanda LÖSEV'in kuruluş günü olan "2-8 Kasım" tarihleri arasında düzenlenir. Bu hafta, lösemili çocukların yanlarında olduğumuzu vurgulayarak toplumda farkındalık oluşturmayı, lösemi hastalığına yakalanan çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi ve destekleri artırmayı amaçlar.

apTKp_1698756569_5208

Lösemili Çocuklar İçin Turuncu Renk

LÖSEV tarafından başlatılan bu farkındalık haftasında, çocukluk çağı lösemisinin rengi olan turuncu, umut ve dayanışmanın simgesi olarak kabul edilir. Hafta boyunca Türkiye genelinde turuncuya bürünen etkinliklerle, lösemi ile mücadele eden çocuklara destek gösterilir. LÖSEV'in öncülüğünde, turuncu renkli kıyafetler ve aksesuarlarla paylaşılan fotoğraf ve videolar, #BizKazanacağızLÖSEV etiketiyle @losev1998 hesabını etiketleyerek paylaşılır.

Toplumda Bilinç Oluşturmak

Lösemili Çocuklar Haftası, lösemi hakkında toplumda bilinç oluşturmak, çocukların yaşadığı zorlu mücadeleye dikkat çekmek ve onlara destek olmayı amaçlar. Bu önemli hafta, lösemi ile mücadelede dayanışmayı artırarak, çocuklara ve ailelerine moral sağlamak için çeşitli etkinliklerle dolu bir program sunar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SEC Aron Govil Davasını Kaybetti: Ripple’a Etkisi Ne Olacak?

SEC Aron Govil Davasını Kaybetti: Ripple’a Etkisi Ne Olacak?