Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Klima zatürresi nedir? Klima zatürresi belirtileri nelerdir?

Klima zatürresi nedir? Klima zatürresi belirtileri nelerdir?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, klima zatürresi ve hasta bina sendromu konularında uyarılarda bulunarak, yaz aylarında artan klimalı ortamlarda sağlık risklerine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Klima zatürresi nedir? Klima zatürresi belirtileri nelerdir?
KAYNAK: İHA

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, son zamanlarda artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kapalı ortamlarda klima kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan sağlık risklerine dikkat çekti. Özkaya, klima zatürresi olarak bilinen lejyoner hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Klima zatürresi nedir?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, klimaların sık kullanımının yaz aylarında artan lejyoner hastalığı vakalarına yol açtığını belirtti.

Klima zatürresi belirtileri nelerdir?

Klima zatürresi, özellikle kapalı ortamlarda bulunan klimaların soğuk üflemesiyle taşınabilen lejyoner bakterisinin neden olduğu bir tür akciğer enfeksiyonudur. Bu durum öksürük, ateş, eklem ağrısı gibi belirtilere sebep olabilir.

Klima zatürresi riskleri nelerdir?

Özkaya, klima kullanımının özellikle oteller, alışveriş merkezleri, işyerleri gibi merkezi havalandırma sistemlerinin bulunduğu yerlerdeki riskleri vurguladı. Klimaların filtrelerinin düzenli olarak temizlenmemesi durumunda lejyoner bakterisinin çoğalabileceğine dikkat çekti.

Hasta bina sendromu nedir?

Prof. Dr. Özkaya, merkezi sistem klimalarının kullanıldığı ofis ortamlarında yaygın olarak görülen 'hasta bina sendromu'nu da açıkladı. Bu sendrom, özellikle küflerin büyümesi ve klimalar aracılığıyla ortama yayılmasıyla ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Ofis çalışanlarında baş ağrısı, göz, burun ve boğazda tahriş, sürekli öksürük gibi şikayetlere neden olabilir. Özellikle merkezi havalandırma sistemlerinin olduğu mekanlarda bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Lastik Markası Üretimi Durdurdu! İşçileri İzne Çıkardı

Ünlü Lastik Markası Üretimi Durdurdu! İşçileri İzne Çıkardı