Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İngiltere'de Doğuştan İşitme Engelli Bebek Gen Tedavisi ile Duymaya Başladı

İngiltere'de Doğuştan İşitme Engelli Bebek Gen Tedavisi ile Duymaya Başladı

İngiltere'de gerçekleştirilen gen tedavisi, işitme engelli bir bebeğin duymasını sağladı. Bu gelişme, işitme sorunu yaşayan çocuklar için umut oluşturdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere'de Doğuştan İşitme Engelli Bebek Gen Tedavisi ile Duymaya Başladı
KAYNAK: İHA

İngiltere'de tıp alanında önemli bir adım atıldı. İşitsel nöropati sorunuyla mücadele eden 18 aylık Opal Sandy, gen tedavisi sayesinde işitme cihazına gerek kalmadan duymaya başladı.

Addenbrooke’s Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Opal'ın sağ kulağına genin çalışan bir kopyası enjekte edildi. Yaklaşık 16 dakika süren bu işlem sonrasında Opal'ın işitme yetisinin geldiği ve 24 hafta sonra alçak sesleri bile duyabildiği belirtildi.

Araştırma direktörü ve kulak cerrahı Profesör Manohar Bance, yaptığı açıklamada, elde edilen sonuçların oldukça olumlu olduğunu ifade etti. Sağırlık problemi yaşayan hastaların bu tedavi ile iyileştirilebileceğini vurguladı. Opal'ın dünya genelinde bu tedaviyi gören ilk hasta olduğunu belirten Bance, umut verici sonuçların elde edilmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Diğer ailelere de yardımcı olmayı amaçladıklarını söylediler

Opal'ın annesi Jo Sandy, kızının alkış sesini duymasıyla duygusal anlar yaşadıklarını belirtti. 24 hafta sonunda kızlarının daha yumuşak sesleri ve konuşmaları algılayabildiğini öğrenmek ise büyük sevinç yaşattı. Opal'ın babası James Sandy, kızlarının tamamen iyileşmesini umut ettiklerini ve bu süreçte diğer ailelere de yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Diğer Çocuklar İçin Umut

İşitsel nöropati, iç kulağın sesi algılamasına rağmen beynin sesi işlemede sorun yaşadığı bir durumdur. OTOF genindeki bir varyasyonun neden olduğu bu rahatsızlık için gen tedavisi umut vaat etmektedir. Hastanedeki deneme çalışmalarının başarılı olması durumunda, İspanya ve ABD'deki işitme engelli çocuklara da benzer tedaviler uygulanacak ve sonuçlar 5 yıl boyunca izlenecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anne ve Bebeğin Bağı Çocukların Ruhsal Gelişimini Etkiliyor

Anne ve Bebeğin Bağı Çocukların Ruhsal Gelişimini Etkiliyor