Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Bu belirtilere dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir

Bu belirtilere dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İlksoy İkibiroğlu, karaciğer yağlanmasının belirtileri ve alınması gereken önlemleri anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu belirtilere dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir
KAYNAK: İHA

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İlksoy İkibiroğlu, karaciğer yağlanmasının belirtileri ve alınması gereken önlemler hakkında önemli uyarılarda bulundu. Yorgunluk, mide bulantısı ve iştahsızlık gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan İkibiroğlu, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Karaciğer Yağlanması Nedir?

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İlksoy İkibiroğlu, yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı, zihin karışıklığı ve dalgınlık gibi belirtilerin karaciğer yağlanmasına işaret edebileceğini belirtti. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi ile oluşan bu durum, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Karaciğer Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?

Dr. İlksoy İkibiroğlu, obezite, insülin direnci, hareketsizlik ve beslenme bozukluğu gibi faktörlerin karaciğer yağlanmasına yol açabileceğini vurguladı. Karaciğer, alınan tüm besinlerin kontrolünü yaparak zararlı maddeleri filtreler, kana karışmalarını önler ve dışarı atar. Sağlıklı bir karaciğer, genel sağlık durumunu korur ve yaşam kalitesini artırır. Ancak, karaciğer yağlanması bu süreci olumsuz etkileyebilir.

Karaciğer Yağlanmasının Belirtileri Nelerdir?

Karaciğer yağlanmasına işaret eden başlıca belirtiler arasında sürekli yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı ve karın ağrısı bulunur. Dr. İkibiroğlu, bu belirtilerin yanı sıra ağız ve beden kokusu, şişkinlik, hemoroid, vücut ısısında artış, göz ve avuç içinde kızarıklık, ciltte kaşıntı ve kızarıklığın da karaciğer yağlanmasını düşündürebileceğini belirtti.

Karaciğer Yağlanması Nasıl Tedavi Edilir?

Dr. İlksoy İkibiroğlu, karaciğer yağlanmasının tedavisinin uzman doktorlar tarafından planlanması gerektiğini ve tedavi süreçlerinin kişiden kişiye değişebileceğini söyledi. Erken dönemde tanı konmasının iyileşme sürecini olumlu etkilediğini vurgulayan İkibiroğlu, karaciğerin kendini yenileyebilen bir organ olduğunu hatırlattı.

Karaciğer Yağlanmasına Karşı Ne Yapılmalı?

Dr. İlksoy İkibiroğlu, karaciğer yağlanmasını önlemek için alkol kullanımının sınırlanması ve kilo kontrolünün en etkili önlemler olduğunu ifade etti. Beslenme tarzında değişiklik yapılmasının gerekebileceğini belirten İkibiroğlu, aşırı kalori içermeyen, doymuş ve trans yağların düşük olduğu, besin açısından zengin bir diyet ile beslenilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım: "Başkan Adaylığından Çekilmeyeceğim"

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım: "Başkan Adaylığından Çekilmeyeceğim"