Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Ailelere uyarı: Okullarda viral hastalıklara karşı el hijyeni şart

Ailelere uyarı: Okullarda viral hastalıklara karşı el hijyeni şart

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, okulların açılmasıyla birlikte artış gösteren viral hastalıklara karşı ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ailelere uyarı: Okullarda viral hastalıklara karşı el hijyeni şart
KAYNAK: İHA

Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar kalabalık ortamlara girmeye başladığından, viral hastalıklar hızla yayılmaya başladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Aslı Aslan, özellikle okula giden çocuklarda ve onların ailelerinde viral hastalıkların daha sık görüldüğünü belirtti. Ailelere çocuklarının sağlığını korumak için iyi beslenme ve yeterli uykunun şart olduğunu vurgulayan Aslan, "İyi beslenme ve uyku, sağlığın birinci kuralıdır" dedi.

El hijyeninin önemi

Prof. Dr. Aslan, el hijyeninin hastalıklara karşı korunmada en etkili yöntemlerden biri olduğuna dikkat çekerek, ailelerin çocuklarına doğru el yıkama alışkanlıklarını öğretmeleri gerektiğini söyledi. “Çocuklar ellerini çok kısa sürelerde yıkıyorlar. Aileler de el yıkama süresinin 20 saniyeden az olmaması gerektiğini, tırnak aralarının temizlenmesi gerektiğini çocuklarına öğretmeli. El hijyeni hastalıkla mücadelede çok önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuştu.

Kol içine hapşırma ve hijyen alışkanlıkları

El yıkamanın sadece su ve sabunla temas etmek olmadığını belirten Aslan, çocuklara kol içine hapşırmaları ve hapşırırken ağızlarını kapatmayı öğretmenin enfeksiyonlardan korunmada faydalı olacağını dile getirdi. Bu basit alışkanlıklar, viral hastalıkların yayılmasını önlemekte etkili yöntemler arasında yer alıyor.

"Hasta çocukları okula göndermeyin"

Prof. Dr. Aslan, hasta çocukların okula gönderilmemesi gerektiği konusunda aileleri uyardı. "Ateş, enfeksiyon, öksürük gibi belirtiler gösteren çocukları okula göndermekte ısrarcı olunmamalı. Bu durum hastalığın yayılmasına neden olabilir. Ayrıca, hasta çocukların bol sıvı alması ve iyi beslenmesi hastalığı daha kolay atlatmalarına yardımcı olacaktır” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da hırsızlık zanlısını kovalayan resepsiyonist vefat etti

Antalya’da hırsızlık zanlısını kovalayan resepsiyonist vefat etti