Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık 9 günlük tatilde alınan kilolar nasıl verilir? Kilolara 8 adımda veda edin

9 günlük tatilde alınan kilolar nasıl verilir? Kilolara 8 adımda veda edin

Tatilde alınan kilolardan kurtulmak mı istiyorsunuz? Klinik Diyetisyen, öğün atlamadan sağlıklı beslenmeye ve düzenli egzersize kadar dikkat edilmesi gereken 8 adımı paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
9 günlük tatilde alınan kilolar nasıl verilir? Kilolara 8 adımda veda edin
KAYNAK: İHA

Adana'da Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, uzun tatillerin ardından alınan kiloların genellikle göz ardı edildiğini belirterek, 'Tatil boyunca stres atıp rahatlamak önemli, fakat tatil dönüşü tartıda istenmeyen rakamlarla karşılaşmak moral bozucu olabiliyor” dedi.

1- Kahvaltıyı Atlamayın

Öğün atlamanın metabolizma hızını düşürdüğünü vurgulayan Özbay, 'Sabahları beyaz peynir, domates, salatalık, yeşillikler, yumurta, zeytin ve kepekli ekmekle hafif bir kahvaltı yapın. Yağlı börekler ve işlenmiş gıdalardan uzak durun” tavsiyesinde bulundu.

2- Ana Öğünlerde Hafif Beslenin

Özbay, 'Ana öğünlerinizde zeytinyağlı yemekler veya baklagiller gibi hafif yemekleri tercih edin. Fast-food tarzı yiyeceklerden kaçının. Yemekten sonra tatlı isteğinizi iki top dondurmayla sınırlayın' önerisinde bulundu.

3- Ara Öğünleri Kaçırmayın

Ana öğünlerin temel enerji ihtiyacını karşıladığını, ara öğünlerin ise kan şekerini dengelediğini belirten Özbay, 'Ara öğünlerde sizi tok tutacak lifli besinler, yulaflı taze meyveli müsli, iç ceviz, çiğ fındık ve badem tüketebilirsiniz' dedi.

4- Yemeğinizi Yavaş Yiyin

Özbay, yavaş yemek yemenin önemine dikkat çekerek, 'Beyin ile mide arasındaki iletişim ortalama 25 dakika sürer. Yemeğinizi yavaş yiyerek şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunların önüne geçebilirsiniz' dedi.

5- Karbonhidratı Sınırlayın

Tatil sonrası kilo verme hedefinin sağlıklı olması gerektiğini belirten Özbay, 'Karbonhidrat içermeyen diyetlerden uzak durun. Pilav ve makarna yerine bulgur pilavı, beyaz ekmek yerine kepekli veya tam buğday ekmeği tercih edin' dedi.

6- Meyveyi Kontrollü Tüketin

Özbay, meyvelerin içeriğindeki fruktozun yüksek glisemik etkiye sahip olduğunu belirterek, 'Meyveleri porsiyon kontrolü yaparak tüketin. Karpuz, şeftali, avokado, elma ve muz gibi meyveleri günde 2-3 kez tüketin' dedi.

7- Bol Su İçin

Özbay, su tüketiminin metabolizma için hayati önem taşıdığını belirterek, 'Sıcak yaz aylarında su ihtiyacı artar. Her gün en az 2-2,5 litre su tüketerek vücuttan ödem atılmasına yardımcı olabilirsiniz' dedi.

8- Düzenli Egzersiz Yapın

Özbay, düzenli egzersizin genel sağlık ve kilo kontrolü için vazgeçilmez olduğunu belirterek, 'Haftada en az 4-5 gün, orta tempolu yürüyüşler veya yüzme, bisiklete binme, zumba gibi egzersizler yapın' önerisinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akbank yeni sektöre girme kararı aldı

Akbank yeni sektöre girme kararı aldı