Adana'da hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaştı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ve nem oranının yüzde 50'nin üzerinde olduğu şehirde, vatandaşlar serinlemek için farklı yollar arıyor. Abdullah Polat ve babası ise Toros Dağları'nın yüksek kesimlerine yağan karı kamyonlarla şehir merkezine getirerek satıyor.

A W231287 02 Result

Kar İle Serinliyorlar

Adana'nın en sıcak haziran aylarından birinde, vatandaşlar Toros Dağları'ndan getirilen kar ile serinlemeye çalışıyor. Poşet başına 40 ile 50 TL arasında değişen fiyatlarla satılan kara ilgi büyük. Vatandaşlar, yaz aylarında karı pekmez ve şerbet ile tüketerek serinlemeye çalıştıklarını ve bu yöntemin Adana'nın vazgeçilmezi olduğunu belirtiyor.

A W231287 03 Result

Bir Poşeti 40-50 TL

Yaklaşık 15 yıldır babasıyla birlikte karcılıkla uğraşan Abdullah Polat, 'Şehir dışından gelenler özellikle merak ediyorlar. Satışlarımız iyi gidiyor. Babam 15 yıldır bu işi yapıyor. Şu an kendisi olmadığı için ben bakıyorum. Genellikle yaz aylarında satışlarımız oluyor ve 1-2 ay sürüyor. Bu dönemlerde dağlara kar az yağdığı için obruklardan çıkarıyoruz. İnsanları serinletmek amaçlı kalıp şeklinde satıyoruz. Bir poşetimiz ortalama 40-50 TL'ye satılıyor. İnsanlar ne kadar isterse o kadar veriyoruz. Görünce şaşırıyorlar, karın burada nasıl erimediğini ve nasıl muhafaza ettiğimizi soruyorlar. Adana sıcağına çözümü dağlardan kar indirerek bulduk, müşterilerimizi serinletmek amaçlı. Güzel bir iş, severek yapıyoruz. Babadan oğula geçen bir meslek neredeyse,' dedi.

A W231287 01 Result

Tavşan Kanı Çay Nasıl Demlenir? Çay Demlemenin Püf Noktaları Tavşan Kanı Çay Nasıl Demlenir? Çay Demlemenin Püf Noktaları

'Adana Sıcağında Vazgeçilmezimiz'

Karı olmazsa olmaz olarak nitelendiren müşterilerden Murat Abak, 'Biz bunu yemeden rahatlayamıyoruz. Adana'nın vazgeçilmez bir ürünü, adeta balı diyebilirim. 20 TL'ye aldım. 4-5 kişi şeker şerbeti ya da pekmezle tüketiriz. Yazın burada karsız hayat yok' diye konuştu.

A W231287 04 Result

Karın Serinletici Etkisi

Bir diğer müşteri Ercan Temel ise, 'Kar biraz da olsa serinletiyor. Aynı zamanda sıcakta karı da hızlı yememek gerekiyor. Hızlı yediğimizde tansiyonumuz düşüyor, adeta beynimiz donuyor. Yavaş yavaş yenirse tadı o şekilde çıkar. Yemeğin üzerine iyi gidiyor. Park benim dinlenme yerim. Buraya her geldiğimde kardeşimizden kar alıyoruz. Sıcakta iyi geliyor,' ifadelerini kullandı.

A W231287 06 Result

Adana Kozan'da herkesin bir lakabı var Adana Kozan'da herkesin bir lakabı var

Kaynak: İHA