Niğde Belediyesi Sanat Galerisi'nde sergilenen "Cumhuriyet'in 100. Yılında Niğde'de 100 Lezzet" sergisi, Niğde'nin zengin yemek kültürünü öne çıkarıyor.

Niğde'nin köklü tarihi yemeklerine de yansıyor

Niğde Valisi Cahit Çelik'in açılış konuşmasında vurguladığı gibi, Niğde'nin köklü tarihi, yemeklerine de yansıyor. Bu sergi, Niğde'nin yemek mirasını ziyaretçilere tanıtarak, onları bu zenginlikle buluşturuyor. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bölgenin ilk gastronomi evinin açılmasına işaret ederek, Niğde'nin yemeklerinin tanıtımına hızla odaklandıklarını belirtti.

+++++++++niğde2

Turizmin geliştirilmesine katkı sağlayacak

Sergide yer alan yöresel yemekler, geçmişten gelen tariflerle yapılarak, geleneksel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. TURİGAP Niğde Şube Başkanı Bahar Şahiner Öke, sergideki yemeklerin yöresel ürünler ve yöresel pişirme teknikleriyle hazırlandığını vurgulayarak, bu yaklaşımın kültürel mirasın korunmasına ve turizmin geliştirilmesine katkı sağladığını ifade etti.

Tokat'taki 2 Bin Yıllık Çördük Kalesi Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya Tokat'taki 2 Bin Yıllık Çördük Kalesi Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Bu etkinlik, Niğde'nin zengin gastronomi mirasını ve kültürel değerlerini tanıtarak, bölgeyi ve ülkeyi uluslararası arenada tanıtmak için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Editör: Necdet Görkem Sucu