Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, mide gribi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Sarıkaya, 'Her ne kadar ‘grip’ terimi kullanılsa da mide gribi, influenza virüsünden kaynaklanan mevsimsel gripten farklı bir hastalıktır' dedi. Mide gribi, genellikle norovirüs ve rotavirüs gibi virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur.

Mide Gribinin Nedenleri ve Bulaşma Yolları

Dr. Sarıkaya, mide gribinin en sık norovirüs ve rotavirüs tarafından tetiklendiğini belirtti. Mide gribi, kontamine su, yiyecek veya enfekte kişilerle temas yoluyla bulaşır. Enfeksiyon, mide ve bağırsaklarda inflamasyona yol açarak sindirim sistemi belirtilerine neden olur. Dr. Sarıkaya, 'Mide gribi, influenza virüsünden kaynaklanan mevsimsel gripten farklıdır' şeklinde konuştu.

Kadınlarda tüp tıkanıklığı tehlikesi! Nasıl tedavi edilir? Kadınlarda tüp tıkanıklığı tehlikesi! Nasıl tedavi edilir?

Mide Gribinin Nasıl Önlenir? Nasıl Tedavi Edilir?

Mide gribinin genellikle kendi kendine iyileşebildiğini ve belirtilerin birkaç gün içinde hafifleyebileceğini belirten Dr. Sarıkaya, ancak bazı durumlarda tıbbi müdahalenin gerekli olabileceğini vurguladı. Dehidrasyon riski taşıyan bireylerde, tıbbi destek gerekebilir. Dr. Sarıkaya, mide gribinin önlenmesi için hijyen standartlarının önemine değinerek, 'Eller sık sık yıkanmalı, özellikle tuvalete gitmeden önce ve sonra, yemek hazırlama ve yeme öncesinde eller temizlenmelidir' dedi. Ayrıca, norovirüs enfeksiyonu geçiren kişilerin bulunduğu ortamlarda temizlik ve dezenfeksiyonun titizlikle yapılması gerektiğini belirtti.

Bu gribe dikkat! Yazın ortaya çıkıyor ölümcül sonuçlar doğuruyor! Bu gribe dikkat! Yazın ortaya çıkıyor ölümcül sonuçlar doğuruyor!

Kaynak: İHA