Antalya'nın Manavgat ilçesinde Pakistan uyruklu bir şahsın Manavgat Kız Öğrenci Yurdu'na girdiği ortaya çıktı. Olay bir anda infial yarattı.

Manavgat'ta Pakistanlı Şahıs Manavgat Kız Öğrenci Yurduna Girdi! Tepkiler Büyüyor  4

Kaş’ta Gece Yarısı Yangını Alevler Ev Sahibini Evsiz Bıraktı Kaş’ta Gece Yarısı Yangını Alevler Ev Sahibini Evsiz Bıraktı

Öğrenciler Şikayette Bulundu

Olayı fark eden kız öğrenciler, durumu güvenlik görevlilerine ve yurt yönetimine bildirdi. Yetkililer şahsın yurtta görevli olduğunu iddia etti fakat öğrencilerin kimlik kartı talebi üzerine şahsın yurtta çalışmadığı ortaya çıktı. Güvenlik ihlaline tepki gösteren öğrenciler, yaşanan durumu protesto etti ve jandarmaya başvurarak şikayette bulundu.

Manavgat'ta Pakistanlı Şahıs Manavgat Kız Öğrenci Yurduna Girdi! Tepkiler Büyüyor  3

"Güvenlik Zafiyeti Giderilsin"

Olayın yayılması üzerine Manavgat'a giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Kadın Kolları Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Gamze Deniz ve CHP Manavgat İlçe Başkanı Hasan Özer ile birlikte öğrencilerle görüşerek taleplerini dinledi. Öğrencilerle karakolda yapılan görüşmelere katılan heyet, daha sonra Manavgat Kız Öğrenci Yurdu’na geçerek öğrencilerle birebir görüştü.

Vekil Kaya, Manavgat Kız Öğrenci Yurdu'ndaki güvenlik zafiyetinin giderilmesini istedi. Aykut Kaya sosyal medyadan, "Bu gece, Pakistan uyruklu bir şahsın elini kolunu sallayarak Manavgat Kız Öğrenci Yurdu'na girmesi üzerine, tepki gösteren öğrencilerimizin Manavgat Merkez Karakolu’nda yaptıkları şikayet sırasında yanlarındaydık. Ardından Manavgat Kız Öğrenci Yurdu'na geçerek öğrencilerimizle bir araya geldik, taleplerini dinledik. Öğrencilerimizin haklı taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini ve güvenlik zafiyetinin ivedilikle ortadan kaldırılmasını bekliyor, konunun takipçisi olacağımı ifade ediyorum." açıklamasını yaptı. 

Öğrencilerle birlikte Manavgat Kız Öğrenci Yurdu’na giden Aykut Kaya, burada Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün öğrencilerle toplantı yaptığını gördü. Öğrencilerle ve Gençlik ve Spor İl Müdürü ile görüşen Kaya’ya, İl Müdürü hem öğrencilere hem de kendisine yaptığı açıklamada olayın ciddiyetle ele alındığını, güvenlik zafiyetiyle ilgili bir soruşturma başlatıldığını ve şikayette bulunan öğrencilere yönelik herhangi bir olumsuz tutum sergilenmeyeceğini ifade etti.

Manavgat'ta 2.48 Promil Alkollü Çıktı! Basın Mensubunu Tehdit Etti Manavgat'ta 2.48 Promil Alkollü Çıktı! Basın Mensubunu Tehdit Etti

Kaynak: Haber Merkezi