Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Yönetim Kurulu Üyesinden Rıza Perçin'e İstifa Daveti

Yönetim Kurulu Üyesinden Rıza Perçin'e İstifa Daveti

Muratpaşa Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gem, TÜRSAB Antalya Muratpaşa Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin'i istifaya çağırdı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yönetim Kurulu Üyesinden Rıza Perçin'e İstifa Daveti
MUHABİR: Kamer Durdu

Muratpaşa Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gem, TÜRSAB Antalya Muratpaşa Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin'i istifaya çağırdı. Gem'in açıklamaları dikkat çekti.

Mesleki Kurumun Saygınlığına Zarar Verdi

Gem, kurul başkanlığını yürüten Rıza Perçin'in sektöre ve bölgeye zarar verdiğini belirtti. "Siyaset üstü olması gereken mesleki kurulumuzu, kişisel PR’ı ve siyasi emelleri uğruna kullanmaktan imtina etmeyen Rıza Perçin, sergilediği yönetim zafiyetiyle bölgemiz ve üyelerimiz için tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olmuştur." ifadelerinde bulundu. 

Siyasi Emeller İçin Başkanlığı Kullandı

Rıza Perçin'in Antalya Demre Belediye başkan adaylığı için lobi yaptığını ve bu süreçte sektörel görevlerini ihmal ettiğini vurgulayan Gem," Antalya Demre Belediye başkan adayı olabilmek için uzun bir süre lobi faaliyeti yürüten Rıza Perçin, bu süreçte sektörüyle ilgili görevlerini ihmal ettiği gibi, meslektaşları olarak kendini layık gördüğümüz ünvanı da kullanmakta tereddüt etmemiştir. Bu süreçte kurulumuz içine siyaseti dahil edip, farklı siyasi görüşte olan üyelere karşı mobing uygulamaktan çekinmemiştir." açıklamalarında bulundu.

Görevini İhmal Etti ve Toplantıları Erteledi

Belediye başkanlığı hedefiyle Bölge Temsil Kurulu'nun toplantılarını sürekli erteleyip, sektörel çalışmaların önünü tıkadığını dile getiren Gem, Perçin'in görevini ihmal ettiğini söyledi.

Kurumun İmkanlarını Kişisel PR İçin Kullandı

Kurumun sosyal medya hesaplarını kişisel PR çalışmaları için kullandığını belirten Gem, toplantı paylaşımlarında sadece kendi fotoğraflarını kullandığını ve yönetim kurulu üyelerinin görüşlerine yer vermediğini ifade etti.

Üyelere Kumpas Kurdu

Farklı görüşteki üyelerin yönetim kurulu üyeliğini düşürmek için çeşitli yöntemlere başvurduğunu öne süren Gem, "Kendiyle aynı görüşte olmayan üyelerin yönetim kurulu üyeliğini düşürmek için, çeşitli hilelere başvurmaktan geri durmayan Perçin, 29 Aralık 2023 tarihinde saat 16:30’da yapılacak toplantının duyurusunu aynı gün saat 15:42’de mail ile iletmek gibi ucuz oyunlara teşebbüs etmekten de geri durmamıştır.Hatalı eylem ve fikirleri karşısında, sektörün ve üyenin menfaatlerini koruyan üyenin, iki kere mazeretsiz yönetim kurulu toplantısına katılmadığı gerekçesiyle üyeliğini düşürmek için yapılmış, gayri ahlaki ve zavallıca bir girişimdir." açıklamalarında bulundu.

Yönetmeliği İhlal Etti

Yönetmelikte olmamasına rağmen danışmanlarını toplantılara dahil edip, kararlarda söz sahibi yaptığını dile getiren Gem, "Seçilmiş yönetim kurulu üyeleriyle çalışmak yerine, yönetmelikte yeri olmamasına rağmen, danışman sıfatı ile etrafına topladığı kişileri, yönetim kurulu toplantılarına dahil etmiş ve birçok kararın alınmasında söz sahibi hale getirmiştir. Hatta daha da ileri giderek, bu kişilerin sektörel toplantılara, “Akdeniz BTK Sözcüsü” sıfatıyla katılabilmelerinin önünü açmış, yönetim kurulunu pasivize eden bu anlayışı bilinçli ve sistemli bir şekilde uygulamıştır." diye konuştu.

Mobing Uyguladı

Perçin'in kişilik bozukluğunu ve kurum içinde mobing uyguladığını öne süren Gem, "Diğer yandan işgal ettiği koltuğu kişisel hasletleriyle dolduramayan Perçin, yönetim kurulu toplantılarında sürekli gerilim yaratmanın yanında, hakaret içeren sözcüklerle konuşmak gibi kişilik bozukluğu ürünü olan tavırlar sergilemekten geri durmamıştır. Bu gayri ahlaki tavırları sergilemenin yanında, “danışman” olarak tuttuğu, alkolle ilgili sorunu olduğu bilinen ve gerçeklerden uzak kurgularıyla psikolojik yardıma ihtiyaç duyduğu her haliyle belli olan yandaşının da benzer tavırlarla, pervasızca kurum içinde mobing uygulamasına zemin hazırlamıştır." diye belirtti.

İstifaya Davet Etti

Mehmet Gem, yukarıda sıraladığı sebeplerden dolayı Rıza Perçin'i istifaya davet ettiğini açıkladı. Mehmet Gem, "Sayın Perçin’in, BTK başkanı olarak temsil ettiği TÜRSAB’ı bölme hayaliyle yanıp tutuşanlarla birlikte hareket ettiği ve yeni yasa sonrası ortaya çıkacağı düşünülen kifayetsiz birliklerden birinde başkancıklık oynama hayali kurduğu yönündeki duyumların doğru olmadığını ispat etmesi için, en geç pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıklamasını bekliyorum." diyerek açıklamasını noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Milletvekili  Abdurrahman Başkan, Alanya’da “Gök Girsin Kızıl Çıksın” Diye Seslendi

Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Alanya’da “Gök Girsin Kızıl Çıksın” Diye Seslendi