Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Yeşilçam bir çınar daha kaybetti

Yeşilçam bir çınar daha kaybetti

25 temmuz 2023 tarihinde Yeşilçam oyuncusu Türk Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşilçam bir çınar daha kaybetti

Yeşilçam, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda 25 temmuz 2023 tarihinde 94 yaşında vefat ettiği bildirildi. Yılmaz Gruda’nın hayatanı kaybettiğini ise menajeri Tümay Özkur yaptığı “ Şimdi kim bana akrabam diyecek, sektörün tüm vefasızlıklarınıda alıp götürseydin keşke. Seni çok sevdim ve iyi ki tanıdım. Nur içinde uyu akrabam” şeklinde duygusal sözlerle sosyal medyasında vefat haberini paylaştı. Yılmaz Gruda  yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ile yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü Özel Güngören hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Yılmaz Gruda Kimdir?

Yılmaz Gruda uzun ve etkili kariyerinde tiyatro, sinema, dizi oyunculuğu, şairlik, oyun yazarlığı, tiyatro yönetmenliği, çevirmenlik ve reklamcılık gibi farklı alanlarda da faaliyet göstermiştir. Ankara Ticaret Lisesi’nde eğitim gördüğü dönemde yazdığı şiirlerle sanat dünyasına adım atan Gruda, Cep Tiyatrosu’nda oyunculuk kariyerine başlamış ve Ankara Devlet Tiyatro’sunda da sahne almıştır. Daha sonra sahnelerden uzaklaşarak memurluk hayatına dönmüş ancak ardından tekrar tiyatro yönetmenliği yapmıştır.

Yılmaz Gruda ayrıca, Tolga Tiğin ile Ayşen Gruda’nın eski eşidir ve Atilla İlhan ile birlikte mavi hareketini yaratan şairlerden biri olarak da bilinir. Eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Anton Çehov’un etkisi açıkça görülmektedir.

2020 yılında 90 yaşında Anton Çehov’un “Evliliğin Halleri” adlı eserini çevirerek, derleyerek ve yöneterek Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatro’sunda sahneye çıkararak uzun yılllar boyunca sanat dünyasında değerli katkılar bulunmuştur.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüksek kiraya yeni düzenleme yolda: Hapis cezası geliyor

Yüksek kiraya yeni düzenleme yolda: Hapis cezası geliyor