Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Türkeli İlçesinde Roma Dönemine Ait Mezarlar Bulundu

Türkeli İlçesinde Roma Dönemine Ait Mezarlar Bulundu

Türkeli ilçesinde yapılan kazıda Roma dönemine ait tarihi mezarlar bulundu. Arkeologlar, bölgenin antik dönem yaşamına dair önemli ipuçları arıyor. Kazı çalışmalarının devam edeceği ve yeni bilgilerin paylaşılacağı belirtiliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkeli İlçesinde Roma Dönemine Ait Mezarlar Bulundu
KAYNAK: İHA

Sinop'un Türkeli ilçesinde yapılan bir inşaat alanı kazısında, Roma dönemine ait olduğu düşünülen tarihi mezarlar keşfedildi. Kazılar, ilçenin Gemiyanı Mahallesi'nde bulunan Şükrü Gürleyen Caddesi üzerindeki 3. derece sit alanında gerçekleştirildi.

Arkeologlar, Antik Döneme Ait İpuçları Arıyor

Kazılar sırasında ortaya çıkan mezarlar, arkeologlar tarafından titizlikle inceleniyor. Mezar içerisinde bulunan yapıların detaylı bir şekilde araştırılmasıyla birlikte, bölgenin antik dönem yaşamına ve kültürel pratiklerine dair önemli ipuçları elde edilmeyi umuluyor. Bu keşif, bölgenin tarihi ve arkeolojik önemini vurguluyor.

A W219805 02

Kamuoyuyla Paylaşılacak Daha Fazla Bilgi Bekleniyor

Kazı çalışmalarının devam edeceği ve daha fazla bilgiye ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor. Kazı ekibi, bölgede yapılan çalışmaların sonuçlarını titizlikle değerlendirerek, elde edilen bulguları paylaşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gökhan Tombak davasında 5. duruşma! Tutuklanacaklar mı?

Gökhan Tombak davasında 5. duruşma! Tutuklanacaklar mı?