Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Titiz Ellerle İşlenen Ahşap Eserler: Emrah Levent'in Bağlama Sanatı

Titiz Ellerle İşlenen Ahşap Eserler: Emrah Levent'in Bağlama Sanatı

Ağrı'nın saz ustası Emrah Levent, internetten izlediği videolarla kendini geliştirerek bağlama üretimine devam ediyor. Kendi atölyesinde ürettiği sazları Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Titiz Ellerle İşlenen Ahşap Eserler: Emrah Levent'in Bağlama Sanatı
KAYNAK: İHA

Ağrı'nın saz ustası Emrah Levent, "Hünerli Eller Çarşısı" atölyesinde saz üretimine devam ediyor. Ahşap ustalığını internetten izlediği videolar sayesinde öğrenen Levent, bağlama yapımında kendini ilerletti. Zorlu süreçlerin ardından ortaya çıkardığı bağlamaları titizlikle tamamlayan Levent, sanat eserlerine dönüştürdüğü sazları Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor.

A W175776 03

İnternetten Öğrenilen Yetenek

Kendi atölyesinde bağlama üretmeye başlayan Emrah Levent, "Bu işe yaklaşık 5-6 yıl önce başladım. Küçük bir atölyede amatörce başladım ve herhangi bir resmi eğitim almadım. Kendi başıma internetten ve YouTube'daki videolardan faydalanarak ve ağabeyimden aldığım küçük derslerle bu işi ilerletmeye çalıştım" dedi. Bu işin zorluğuna dikkat çeken Levent, genellikle bu işi yapanların daha ileri yaşlarda olduğunu belirtti. "Bu işler, özellikle ahşap işleri, genellikle zevk için yapılır ama ben daha genç yaşta başladığım için biraz daha zorlandım" diye ekledi. Her açıdan zorlu bir iş olduğunu dile getiren Levent, ancak bunun kendisine zevk verdiğini ifade etti.

A W175776 05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ebru Polat'ın Kalçasına Kalite Kontrol

Ebru Polat'ın Kalçasına Kalite Kontrol