Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Antalya'da çekilen "Serçenin Gözyaşı" filminin ilk gösterimi, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki kadın mahkumlara yapıldı. Film, mahkumların büyük beğenisini topladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Serçenin Gözyaşı filminin ilk gösterimi kadın mahkumlara yapıldı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çekilen ve senaryosunu ve yönetmenliğini Antalyalı yönetmen Ömer Özgün'ün yaptığı "Serçenin Gözyaşı" filminin ilk gösterimi, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapıldı. Filmin gösterimine, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Avşar, Antalya Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Antalya Film Festivali Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, Antalya Sinema Derneği Başkanı Av. Murat Çetin, filmin oyuncuları ve mahkumlar katıldı.

Gösterimin ardından konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Avşar, filmin Antalya'nın Manavgat ilçesinde çekildiğini belirterek, "Bu filmin ilk gösterimini kadın mahkumlarımızla yapmak istedik. Filmin hem mahkumlarımıza hem de izleyenlere iyi gelmesini temenni ediyorum" dedi.

Antalya Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz ise, filmin konusunun çok önemli olduğunu vurgulayarak,

"Film, kadına şiddetin ve aile içi şiddetin ne kadar yıkıcı olabileceğini gözler önüne seriyor. Bu filmin kadın mahkumlarımız için de önemli bir farkındalık yaratacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Filmin oyuncuları da, gösterimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Filmin başrol oyuncusu Ece Sükan,

"Bu filmin ilk gösterimini kadın mahkumlarımızla yapmak, bizim için çok anlamlı. Bu filmin, kadın mahkumlarımızın hayata daha umutla bakmalarına yardımcı olacağını umuyorum" dedi.

Gösterimi izleyen mahkumlar da, filmin çok etkileyici olduğunu belirterek,

"Filmi çok beğendik. Film, bize kadına şiddetin ve aile içi şiddetin ne kadar yıkıcı olabileceğini gösterdi. Bu filmin, kadına şiddetin önüne geçilmesi için bir farkındalık yaratmasını umuyoruz" ifadelerini kullandılar.

Film, 2023 yılında Antalya Film Festivali'nde de gösterilmesi planlanıyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Savaşın çocuklar üzerindeki etkileri nelerdir? Savaş ortamında bulunan çocukların psikolojisi

Savaşın çocuklar üzerindeki etkileri nelerdir? Savaş ortamında bulunan çocukların psikolojisi